GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Američki magazin nahvalio Rovinj

Američki magazin nahvalio Rovinj
PROMOCIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.08.2021 / 11:20
Autor: SEEbiz
PULA - Kada je prije dva mjeseca krenula intenzivna promocija našeg turizma na ključnim emitivnim tržištima Njemačke i Austrije, u jednom se tjednu na naslovnicama čak šest vodećih turističkih magazina u tim zemljama našla prepoznatljiva vizura istog istarskog grada - Rovinja.

I to, naravno, ne slučajno, jer puno je mjesta u Istri koje turisti danas rado posjećuju i svako od njih ima neku svoju posebnost i šarm kojim ih privlači i očarava, no Rovinj je taj koji definitivno plijeni pažnju na prvi pogled i koji je već dugo vremena svojevrsno zaštitno lice istarskog turizma. Pokazalo se to i ovoga ljeta u kojem je, nakon puno neizvjesnosti i opreznog početka, upravo Rovinj bio lokomotiva koja je potegnula naprijed cjelokupni hrvatski turizam.

Rovinj je i ovih dana pun gostiju i premda se polako bliži i kraj kolovoza, sezona se još uvijek ne da, a prema stanju rezervacija i najavama, živost će se na ulicama ovog grada protegnuti sve do kraja rujna. Zbog svega toga Rovinj se već dugo vremena nalazi u fokusu i preporukama specijaliziranih turističkih novinara, a jedno od takvih objavljeno je ovih dana u jednom od najpopularnijih američkih turističkih magazina Travel+Leisure. Naime taj je magazin šampiona istarskog turizma uvrstio na popis 17 najboljih malih gradova u Europi koje svojim čitateljima preporučuje da posjete.

U članku, koji potpisuje novinarka Anne Olivia Bauso, ističe se da šarmantne europske gradiće krase nevjerojatni krajolici, ukusna hrana i još mnogo toga. Dodaje i to da za svaki Pariz, Rim i London postoji stotinu malih europskih gradova koji osvajaju duh njihove nacije; od majušnog islandskog predgrađa okruženog nevjerojatnim krajolicima do drevnog primorskog naselja na Crnom moru. Savjetuje čitateljima da 17 mjesta u Europi dodaju na svoju listu željenih putovanja. Rovinj se u tekstu opisuje kao gradić čija su pročelja oslikana svijetlim bojama i ulice iskrivljene, s baroknom crkvom na brežuljku. Sve to natisnulo se na malom poluotoku koji čini drevnu ribarsku luku Rovinja - perjanicu istarskog dijela hrvatske obale.

U tekstu se spominju i upravo ulovljene srdele iz Jadranskog mora, poznati lokalni tartufi, vino iz autohtonog istarskog grožđa, kao i to da vrijedi posjetiti i obiteljsko imanje Stanciju Collis, te kušati ukusnu malvaziju, maslinovo ulje i kozji sir. Opis završava prijedlogom za posjet Nacionalnom parku koji se prostire po otočju Brijuni i predstavlja izvrsnu ideju za jednodnevni izlet brodićem iz obližnje Fažane.


- Svakako je ugodno biti u ovako uglednom društvu i ovo je za nas još jedno vrijedno priznanje jer pokazuje da smo prepoznati kao destinacija koja uz jedinstvene vizure i šarm, koji pruža naša starogradska jezgra, gostima nudi i sve ostalo nužno da bi se stvorila atmosfera nezaboravnog godišnjeg odmora. Bez lažne skromnosti, mi smo svjesni svih svojih prednosti te ih namjeravamo nastaviti razvijati i promovirati kako bi i narednih godina Rovinj u turizmu predstavljao ono što predstavlja i danas, kaže direktorica Turističke zajednice grada Rovinja Odete Sapač.

Da se Rovinj našao u društvu kojem i pripada, smatra i direktor regionalne Turističke zajednice Denis Ivošević.

- Rovinj je definitivno prepoznat kao jedan od najdinamičnijih gradova u smislu razvoja koji se dogodio u relativno kratkom vremenu. Taj razvoj doveo je do totalnog repozicioniranja Rovinja na jednu višu kvalitativnu razinu, što je u kombinaciji sa šarmom nekadašnjeg ribarskog gradića, naslijeđem, tradicijom i gastronomijom bio čvrsti temelj da se Rovinj nađe i na ovoj listi preporuka za putovanja čitateljima ovog časopisa", ističe Ivošević.

Travel+Leisure je specijalizirani časopis za putovanja koji u New Yorku izdaje medijska kuća Meredith i koji prema procjeni izdavača jednom mjesečno stiže u ruke 4,8 milijuna čitatelja.

Tagovi: Rovinj, hrvatski turizam, Travel+Leisure, Odette Sapač, Denis Ivošević
PROČITAJ I OVO
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
OPTIMIZAM
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
NEW YORK - Izvršni direktor BlackRocka Larry Fink bio je "ugodno iznenađen" učinkom promptnog Bitcoin (BTC) burzovnog fonda (ETF) svoje tvrtke i ponovio je da je "vrlo optimističan" u pogledu dugoročne održivosti Bitcoina.
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
NAJAVE
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
ZAGREB - Šahovski velikan Gari Kasparov nije u Hrvatskoj samo zbog odmora, iako ovdje ima kuću.
Cijene hrane mogle bi konstantno rasti, ovo su glavni razlozi
HRANA
Cijene hrane mogle bi konstantno rasti, ovo su glavni razlozi
ZAGREB - Znanstvenici upozoravaju da će cijene hrane konstantno rasti. Klimatske promjene, a posebno rastuće temperature, mogu uzrokovati povećanje cijena hrane za 3,2 posto godišnje, prema novoj studiji u Njemačkoj.
Azijska tržišta: Japanski indeksi tonu, australsko tržište na rekordu
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Japanski indeksi tonu, australsko tržište na rekordu
TOKYO - Japanske su dionice pale najviše među azijskim tržištima u četvrtak, dok su australske dionice dosegnule rekordnu razinu, potpomognute jačanjem dionica rudarstva.
Hrvatski analitičar iz JPMorgana nema dobre vijesti za optimiste
PREDVIĐANJA
Hrvatski analitičar iz JPMorgana nema dobre vijesti za optimiste
NEW YORK - Čini se da se petomjesečni uspon američkih dionica bliži kraju. Ali ako pitate hrvatskog analitičara Dubravka Lakosa-Bujasa iz JPMorgan Chase Co., ulagači možda neće vidjeti da će doći kad dođe.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE