GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Analitičari: Niz kupovnih signala za bitcoin

Analitičari: Niz kupovnih signala za bitcoin
KRIPTOVALUTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.03.2021 / 09:09
Autor: Siniša Malus
ANALIZA - Iako je kraj veljače donio poprilično raširenu korekciju vrijednosti kriptovaluta, čini se da je početak novog mjeseca donio niz kupovnih signala, piše CoinDesk.

Jedan od tih signala jest i količina bitcoina u optjecaju.

Alessandro Andreotti, posrednik u prodaji bitcoina, rekao je za CoinDesk da "institucije kupuju više bitcoina mjesečno od onih koji se rudare i jednostavno nema dovoljno za sve."

"Ovo je najveći faktor koji u posljednje vrijeme povećava cijenu bitcoina", dodao je.

Dinamika opskrbe mogla bi se pokazati ključnom za vraćanje bikovskog tona na tržište bitcoina, nakon što je prošlotjedna korekcija cijena poljuljala povjerenje nekih maloprodajnih ulagača. Rasprodajom je bitcoin krenuo na blizu 43.000 američkih dolara, što je 26% manje od rekordne vrijednosti iznad 58.000 američkih dolara ostvarene 21. veljače.

U usporedbi s posljednjom velikom korekcijom tržišta bitcoina početkom siječnja, čini se da je manje dugoročnih vlasnika bitcoina prošli tjedan smanjivalo svoje pozicije ili unovčavalo dobit, navodi Glassnode.

Podaci druge tvrtke za analizu blockchaina, CryptoQuant, pokazuju da je više od 12.000 BTC-a, vrijednih oko 600 milijuna američkih dolara, u utorak premješteno s burze kriptovaluta Coinbase Pro - što se smatra vjerojatnim povlačenjem na dugoročno držanje od strane jednog ili više institucionalnih investitora. To bi mogao biti znak da su investitori iskoristili pad cijene kako bi akumulirali bitcoin po sniženoj cijeni.

A tu je i niz drugih pozitivnih vijesti koje se percipiraju kao kupovni signali za biitcoin.

Cboe BZX Exchange planira burzovno listanje dionica VanEckovog bitcoin ETF-a, pokrećući postupak regulatornog pregleda za uvrštavanje fondova kojima se trguje na burzi u SAD-u.

Goldman Sachs ponovno pokreće platformu za trgovanje kriptovalutama što je još jedan pokazatelj da više institucionalnih trgovaca i investitora pokazuje interes za tržištima digitalne imovine. Ni korporativni kupci nisu gotovi s ulaganjem, a MicroStrategy, već nakrcan bitcoinima, nadopunjuje svoje posljednje ulaganje od milijardu dolara s još 15 milijuna dolara vrijedne kupnje.

Citigroup je prije nekoliko dana objavio izvještaj na 108 stranica o industriji kriptovaluta u kojem je rekao da je bitcoin na "prekretnici" uslijed sve većeg maloprodajnog i institucionalnog interesa.

I za kraj, ali ne i najmanje važno, PayPal pregovara o kupnji Curva, tvrtke za skrbništvo nad kriptovalutama, u potezu koji bi mogao pozicionirati diva za plaćanja da zaroni još dublje u kripto tržište.

Tagovi: bitcoin, kriptovalute, PayPal, Curv, Goldman Sachs, Citigroup, dolar, tržište kriptovaluta, rudarenje bitcoina
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet nego prekjučer.
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
PRINOS
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
OSLO - Norveški državni mirovinski fond izvijestio je u četvrtak o skromnijem povratu na ulaganja u prvom tromjesečju od prosjeka u 2023. godini, uz dobre rezultate u portfelju dionica i gubitke na ulaganjima u obveznice i 'zelenu' energetsku infrastrukturu.
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZABRINJAVAJUĆE
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZAGREB - Tijekom 2023. godine u Hrvatskoj je pala brojnost stoke i peradi, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta porasla su u četvrtak u cijelosti, za razliku od noćnih gubitaka Wall Streeta koji su doveli do pada S&P 500 i Nasdaq Compositea četvrti dan zaredom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE