GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Andro Vlahušić: Golf treba Dubrovniku, ali neka struka odluči

Andro Vlahušić: Golf treba Dubrovniku, ali neka struka odluči
STAVOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.04.2012 / 14:58
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić nazvao je u emisiji Nedjeljom u 2 HRT-a nespretnom Čačićevu izjavu o manjoj potrošnji na mobitele.

Moram upravljati imovinom, zato sam ušao u sukob s Društvom dubrovačke starine, rekao je.

- Privatna udruga građana u proteklih je par godina zaradila 191 milijun kuna. Od toga je 168 milijuna kuna otišlo na nepoznate troškove. To više nisam mogao tolerirati. Ne plaćaju niti lipe državi jer nisu obvezni kao udruga, rekao je.

Svi hrvatski muzeji ne zarade 50 milijuna kuna godišnje kao ova privatna udruga, rekao je.

- Kad sam postao gradonačelnik, direktor udruge mi je ponudio da ga ne diram a da će oni platiti ono što treba platiti, rekao je.

Pero Vićan ne sudjeluje ni u jednom povjerenstvu, koalicija funkcionira na razini Vijeća.

- I sebe i njega sam prijavio DORH-u, on ne sudjeluje ni u jednom povjerenstvu. Koaliciju nismo htjeli razvrgnuti prije nacionalnih izbora jer Dubrovnik je ipak važan grad, rekao je.

Tvrdi kako Vićan ima utjecaj u četvrtini gradskih tvrtki. Nitko me nije nagovarao da ostanem u koaliciji s njim, već je to bio dogovor.

- Nisam obećao referendum oko golfa na Srđu. Jesam za referendum oko golfa, ali njega može raspisati Gradsko vijeće ili građani svojim potpisima. Projekt golfa traje sedam godina, pri kraju je javna rasprava. Dosad nitko nije dao ideju što s tim. Po mom mišljenju, golf Dubrovniku treba, rekao je.

Da smo prije 30 godina tako razmišljali, sad ne bismo imali hotele na najatraktivnijim lokacijama u gradu.

- Prvo će se završiti studija utjecaja na okoliš pa ćemo vidjeti kako će to izgledati. Moramo biti svjesni svih konzekvenci. Investitori su kupili za ogroman novac od privatnih vlasnika. Moramo znati što znači odustajanje. K tome, na Ivanjici se rade golf tereni, oni će nam odvući te turiste, rekao je.

Golf je Dubrovniku potreban, a ostali sadržaji moraju biti u skladu s urbanističkim planom.

- Slaven Tolj je predsjednik udruge koji u Lazaretima ima potpuno besplatan prostor kojeg mu daje grad. Nemam nikakvih problema s tim što on izražava stavove suprotne mojima, rekao je.

Osudio je napad na Slavena Tolja, to je već i učinio na sjednici Gradskog vijeća.

Gradonačelnik Trebinja Dobroslav Ćuk u ovom je trenutku dao najviše što je mogao, misli Vlahušić.

- Ćuk ima znatno težu političku poziciju. Vladika Grigorije se jasno ispričao, Ćuk je mogao najviše izraziti žaljanje. Dubrovnik se nema kome ispričavati, poručuje Vlahušić.

Vrijeme je pomirbe, mi smo tu u znatno ležernijoj poziciji jer smo bili žrtva, dodaje.

- Potrebno je izraziti ispriku, ipak se dogodilo 400 ubijenih ljudi. Nemam namjeru otići u Trebinje, ali ukoliko se odnosi budu razvijali na drugačiji način, onda ću otići, rekao je.

Od kruzera Dubrovnik ima i koristi i štete, rekao je.

- Sljedeće godine će svaki turist s kruzera morati platiti 11 eura. Razvili smo projekt "Dubrovačka karitca", prosječna je cijena 22 eura. Prošle godine je 2,2 milijuna turista posjetilo Dubrovnik, od njih bismo trebali tržiti 44 milijuna eura, rekao je.

Treba napraviti koridor kroz Neum, to je moguće u godinu-dvije, investicija je teška 100 milijuna kuna.

- Novi ministar trebao bi to riješiti u idućih šest mjeseci, zaključio je.


Tagovi: Andro Vlahušić, Dubrovnik, golf na Srđu, Srđ je naš, Slaven Tolj, Pero Vićan, Radimir Čačić, Dobroslav Ćuk, Trebinje, koridor kroz Neum, hrvatski turizam, kruzeri
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Slab promet, minimalne promjene indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Slab promet, minimalne promjene indeksa
ZAGREB - U mirnom trgovanju na kraju tjedna, na Zagrebačkoj burzi u petak su indeksi stagnirali uz različite predznake, jer nije bilo značajnijih vijesti iz domaćih kompanija koje bi dale poticaja investitorima, dok su na tjednoj razini indeksi bili u blagom minusu.
Otkazan Advent u Zagrebu
ODLUKE
Otkazan Advent u Zagrebu
ZAGREB - Zagrebački Advent ove se godine neće održati. Potvrdila je to danas Olivera Majić, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika.
Rezervacije u španjolskim hotelima ponovo snažno pale u rujnu
PAD
Rezervacije u španjolskim hotelima ponovo snažno pale u rujnu
MADRID - Rezervacije noćenja u španjolskim hotelima ponovo su pale u rujnu, snažnije nego u prethodnom mjesecu, odražavajući ograničenja putovanja koja su teško pogodila sektor turizma, pokazali su u petak podaci državnog statističkog ureda.
Europska tržišta blago porasla na kraju tjedna
U PLUSU
Europska tržišta blago porasla na kraju tjedna
FRANKFURT - Na europskim su burzama u petak ujutro cijene dionica blago porasle, zahvaljujući dobrim kvartalnim poslovnim rezultatima kompanija, no trguje se oprezno zbog nepopustljivog širenja koronavirusa u Europi.
Azijska tržišta: Indeksi blago porasli, trgovina oprezna
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi blago porasli, trgovina oprezna
ŠANGAJ - Na većini azijskih burzi cijene su dionica u petak porasle, kao i na Wall Streetu dan prije, no trguje se oprezno jer je neizvjesno hoće li se u Washingtonu postići dogovor o novim gospodarskim poticajima prije predsjedničkih izbora.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE