GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Anketa udruge Franak o problemima dužnika

Anketa udruge Franak o problemima dužnika
KREDITI U ŠVICARCIMA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.02.2012 / 16:09
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Udruga Franak pripremila je anketu koju će provesti kako bi dobila što bolju sliku situacije kreditnih dužnika te što više detalja o problemima s kojima se suočavaju, priopćeno je iz Franka.
Anketni upitnik odgovorit će na nekoliko ključnih pitanja o ponašanju banaka prema kreditnim dužnicima i dati uvid u to jesu li banke prema jednakim principima tretirale sve kreditne dužnike, kaže se u priopćenju.

U Franku se nadaju da će upitnikom prikupiti što više priča o konkretnim slučajevima, što će, kako kažu, otkriti nelogičnosti i nepravilnosti u radu banaka kad je riječ o ugovornim klauzulama, uvjetima i drugim odredbama po kojima su banke odobravale kredite. Očekuju da će im to pomoći u pravnoj borbi.

Iz udruge pozivaju sve kreditne dužnike u Hrvatskoj s kreditima u švicarskim francima i eurima da ispune upitnik na njezinim internetskim stranicama.

Udruga Franak intenzivno priprema novu tužbu protiv banaka u suradnji s Hrvatskim savezom udruga za zaštitu potrošača 'Potrošač', kaže se u priopćenju. Prva tužba je odbijena jer Franak nije među institucijama koje mogu podizati skupne tužbe.

Franak je jesenas tužio sedam banaka u Hrvatskoj radi zaštite prava 125.000 građana dužnika sa kreditima s valutnom klauzulom u švicarskim francima. Tužbom je od banaka traženo ukidanje valutne klauzule za kredite indeksirane u švicarskim francima, obračun rata po tečaju franka na dan sklapanja kredita te ukidanje promjenjivih kamatnih stopa za kredite indeksirane u drugim stranim valutama, čija promjena u ugovorima nije transparentno uređena.

Problemi za dužnike kredita u švicarskom francima u Hrvatskoj nastali su kad je franak počeo naglo jačati u odnosu na kunu, pa su im rate znatno porasle.

Tagovi: Udruga Franak, franak, krediti u švicarcima, krediti u francima
PROČITAJ I OVO
Bitcoin potopljen, ušao u medvjeđe tržište
POTOP
Bitcoin potopljen, ušao u medvjeđe tržište
NEW YORK - Vrijednost bitcoina u petak je potopljena gotovo osam posoto pa je najpopularnija kriptovaluta pala na najnižu razinu u sedam tjedana.
Australija uvodi ograničenja putovanja za devet južnoafričkih zemalja
POTEZI
Australija uvodi ograničenja putovanja za devet južnoafričkih zemalja
MELBOURNE - Australija je u subotu uvela ograničenja osobama koje su boravile u devet južnoafričkih zemalja zbog zabrinutosti novim sojem koronavirusa "omicronom", pri čemu vlada zahtijeva 14-dnevnu karantenu i za australske državljane koji se vraćaju iz tih zemalja, rekao je ministar zdravstva Greg Hunt.
Novi sojevi koronavirusa održavaju ograničenja putovanja u svim regijama svijeta
OGRANIČENJA
Novi sojevi koronavirusa održavaju ograničenja putovanja u svim regijama svijeta
ZAGREB - Novi sojevi koronavirusa 'održavaju' ograničenja putovanja u svim svjetskim regijama, pri čemu ograničenja još uvijek ima 98 posto svih odredišta u svijetu, a jedno od pet i dalje ima potpuno zatvorene granice, podaci su iz novog izdanja izvješća Svjetske turističke organizacije-UNWTO o ograničenjima putovanja.
Zagrebačka burza: Pad u skladu s globalnim kretanjima
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Pad u skladu s globalnim kretanjima
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u petak je ostvaren znatno veći promet nego prethodnih dana, dok su Crobex indeksi pratili pad svjetskih burzi, koje su pod pritiskom zbog širenja nove varijante koronavirusa.
Dolarov indeks oslabio zbog pojave nove varijante virusa
FOREX
Dolarov indeks oslabio zbog pojave nove varijante virusa
LONDON - Tečaj dolara u petak je oslabio prema najvažnijim svjetskim valutama na međunarodnim tržištima nakon vijesti o pojavi nove varijante koronavirusa, što je uznemirilo investitore i okrenulo ih valutama koje percipiraju sigurnim lukama za kapital u neizvjesnim vremenima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE