GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Apsurdima na tržištu hrane kao da nema kraja

Apsurdima na tržištu hrane kao da nema kraja
HRANA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.06.2023 / 10:24
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Odlazak u trgovinu ili tržnicu posljednjih mjeseci zna biti podosta stresno jer nemalo puta potrošače dočeka vrludav rast cijena nekog proizvoda koji je do tog trenutka bio osjetno jeftiniji. Ali, ponekad takva situacija nema nikakvog smisla ili logičnog objašnjenja.

Kao u slučaju mladog krumpira, čija cijena je između 1,4 do dva eura, na što upozoravaju iz Društva potrošača Međimurja te pozivaju građane da ne ga ne kupuju.

“Kilogram banana jeftiniji je od kilograma krumpira. Pa gdje toga ima? Gdje to živimo? Ljudi natrpaju krumpir u vrećicu ne gledajući cijenu, a onda se, kad dođu do blagajne, hvataju za glavu. Cijena krumpira sve je bliža cijeni mesa”, izjavio je za Večernji list Željko Tomašić iz Društva potrošača Međimurja te dodao:

“Svi znamo da mladi krumpir ne može dugo biti mlad, pa nemojmo kupnjom skupog krumpira podržavati beskrupulozne trgovce koji gomilaju ekstraprofit!”

Naglasio je da su trgovci iskoristili situaciju rasta plaća i mirovina pa su sukladno tome povisili cijene. Naravno da su građani ogorčeni, Međimurje je poznato po krumpiru i on ne bi smio biti luksuz, što trenutno jest. Posebno jer u drugim dijelovima Hrvatske mladi krumpir uistinu nije teško pronaći za manje od jednog eura.

“Ne možemo zabraniti da negdje kupuju, ali možemo im dati informacije o tome gdje ih pljačkaju. Jasno je da se želi zaraditi što više, ali ta zarada ne treba biti pljačka”, zaključio je Tomašić i pozvao građane da ne kupuju mladi krumpir skuplji od jednog eura kako bi se “napravio pritisak na pohlepne trgovce”.

Tagovi: hrana, banane, krumpir, inflacija
PROČITAJ I OVO
Hrvatska po izdvajanjima za zdravstvo znatno zaostaje za EU-om
ZDRAVSTVO
Hrvatska po izdvajanjima za zdravstvo znatno zaostaje za EU-om
ZAGREB - Iako izdvajanja za zdravstvo rastu, ona značajno zaostaju za prosjekom Europske unije, a naročito najuspješnijim članicama EU-a, dok je zdravstveni sustav podfinanciran.
Crna Gora: Rekordni prihodi od kockanja
KOCKA
Crna Gora: Rekordni prihodi od kockanja
PODGORICA - Deset najvećih kompanija koje organiziraju sportsko klađenje i posjeduju kladionice lani su imale ukupan prihod veći od 151 milijun eura. Zajedno su ostvarili pozitivan neto rezultat od preko 41,7 milijuna eura, a zapošljavali su 2091 radnika.
Azijska tržišta: Većina indeksa u plusu
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Većina indeksa u plusu
ŠANGAJ -  Azijsko-pacifička tržišta uvelike su porasla u utorak, prateći poteze Wall Streeta, a ulagači očekuju kineski indeks menadžera nabave u proizvodnji za travanj.
Wall Street: Indeksi porasli, Tesla na vrhu dobitnika
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Indeksi porasli, Tesla na vrhu dobitnika
NEW YORK - Američki indeksi porasli su u ponedjeljak, a trgovci se pripremaju za tjedan kojim dominiraju korporativne zarade i sastanak Federalnih rezervi.
Zagrebačka burza: Indeksi pali, Valamar gubitnik dana
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi pali, Valamar gubitnik dana
ZAGREB - Početak novog tjedna Zagrebačkoj je burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE