GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

ARD: Hrvati žele da im Nijemci spase sezonu

ARD: Hrvati žele da im Nijemci spase sezonu
MEDIJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.05.2020 / 19:08
Autor: SEEbiz / Index.hr
BERLIN - "Sve je ispolirano, dezinficirano, stolovi su postavljeni s odgovarajućim razmakom - Hrvatska je spremna za goste", navodi njemački javni servis ARD u svojem prilogu o tome kako Hrvatska pokušava spasiti turističku sezonu.

Navodi se da je u Hrvatskoj mali broj ljudi zaražen koronavirusom.

U prilogu se prikazuje i prilično pusta atmosfera na promenadi u Crikvenici, no ističe se da je hotel Marina spreman za goste, prenosi Index.

"Dezinfekcijsko sredstvo na recepciji, konobari nose zaštitne maske preko usta i nosa. Ovaj hotel se uskoro otvara za goste, među prvima na obali", izvještava ARD.

Ugostitelji su različito reagirali na pandemiju. Kristina Mlinar iz hotela Marina kaže da je sretna što su granice otvorene, ali i da su neki od naputaka zdravstvenih stručnjaka nejasni.

U jednom crikveničkom kafiću je na terasi prije bilo osam stolova, sada su četiri. Poštuje se razmak, a vlasnik kaže da se nada kako će promet biti "samo" 20 posto manji nego prošle godine.

Podsjeća se da je turizam ključni gospodarski sektor za Hrvatsku, koju je prošle godine posjetilo oko 20 milijuna turista.

"Zato se vlada Andreja Plenkovića trudi što brže ukloniti sve prepreke putovanju. Od početka tjedna su granice otvorene za sve državljane Europske unije koji imaju potvrdu o hotelskoj rezervaciji, kao i za poslovne ljude koji imaju sastanke", piše ARD.

O Hrvatskoj kao potencijalnoj turističkoj destinaciji piše i Der Spiegel. Hrvatska je uključena u pregled stanja u omiljenim zemljama za njemačke turiste, poput Španjolske, Italije, Grčke, Nizozemske, Austrije itd. te izgleda kao jedna od poželjnijih destinacija.

"Hrvatska vrši pritisak da se otvore granice za turiste", konstatira Der Spiegel i spominje da bi se hrvatski turizam trebao pokrenuti u nekoliko faza.

Podsjeća i da prihodi od turizma čine 17 posto hrvatskog BDP-a.

Tagovi: hrvatski turizam, njemački turisti, Crikvenica, Andrej Plenković, koronavirus u Hrvatskoj
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
POVEZIVANJE
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
ANKARA - Turska, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Katar potpisali su pismo namjere o uspostavi novog prometnog koridora koji bi mrežom cesta i željezničkih pruga trebao povezati Perzijski zaljev s Mediteranom.
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
PLEMENITI METALI
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
NEW YORK - Ozbiljno zaoštravanje napetosti na Bliskom istoku uzrokovalo je i bijeg prema zlatu ili plemenitim metalima, gdje je, barem za zlato, vrhunac dosegnut 12. travnja.
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
ŠANGAJ - Japanski Nikkei 225 predvodio je rast azijskih indeksa dok su tržišta u regiji rasla u svim segmentima, nakon kontinuiranog rasta Wall Streeta drugi dan zaredom.
Wall Street: Snažan rast indeksa na krilima dobrih poslovnih rezultata
OPTIMIZAM
Wall Street: Snažan rast indeksa na krilima dobrih poslovnih rezultata
NEW YORK - Američki indeksi porasli su drugi dan zaredom, budući da su dobre korporativne zarade ublažile zabrinutost oko viših stopa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE