GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Australija će zakonom natjerati medijske platforme da razotkriju trolove

Australija će zakonom natjerati medijske platforme da razotkriju trolove
TROLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.11.2021 / 08:38
Autor: SEEbiz / H
MELBOURNE - Australija će uvesti zakon kako bi natjerala velike društvenih medija da daju pojedinosti o korisnicima koji objavljuju klevetničke komentare, izjavio je u nedjelju premijer Scott Morrison.

Vlada razmatra opseg odgovornosti platformi kao što su Twitter i Facebook za klevetnički materijal objavljen na njihovim stranicama. To dolazi nakon što je najviši sud u zemlji presudio da se izdavači mogu smatrati odgovornima za javne komentare na internetskim forumima.

Presuda je dovela do toga da neke novinske tvrtke poput CNN-a uskrate Australcima pristup svojim Facebook stranicama.

"Online svijet ne bi trebao biti divlji zapad gdje botovi, fanatici, trolovi i drugi anonimno idu okolo i mogu naštetiti ljudima", izjavio je Morrison na televizijskom brifingu za novinare. "To se ne može dogoditi u stvarnom svijetu, pa nema razloga da se dogodi i u digitalnom svijetu."

Novi će zakon uvesti mehanizam žalbe. Ako netko misli da ga se kleveće, maltretira ili napada na društvenim mrežama, moći će zahtijevati da platforma ukloni materijal.

Ako se sadržaj ne povuče, sudski bi postupak mogao prisiliti platformu društvenih medija da pruži pojedinosti o komentatoru.

"Digitalne platforme moraju imati odgovarajuće procese kako bi omogućili uklanjanje ovog sadržaja", rekao je Morrison i zaključio: "Oni su stvorili prostor i moraju ga učiniti sigurnim, a ako neće, mi ćemo to putem ovakvih zakona."

Tagovi: trolovi, Australija
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
POVEZIVANJE
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
ANKARA - Turska, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Katar potpisali su pismo namjere o uspostavi novog prometnog koridora koji bi mrežom cesta i željezničkih pruga trebao povezati Perzijski zaljev s Mediteranom.
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
PLEMENITI METALI
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
NEW YORK - Ozbiljno zaoštravanje napetosti na Bliskom istoku uzrokovalo je i bijeg prema zlatu ili plemenitim metalima, gdje je, barem za zlato, vrhunac dosegnut 12. travnja.
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
ŠANGAJ - Japanski Nikkei 225 predvodio je rast azijskih indeksa dok su tržišta u regiji rasla u svim segmentima, nakon kontinuiranog rasta Wall Streeta drugi dan zaredom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE