GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Austrija uvrstila Hrvatsku na popis sigurnih zemalja

Austrija uvrstila Hrvatsku na popis sigurnih zemalja
DOBRE VIJESTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.07.2020 / 15:30
Autor: SEEbiz
BEČ - Austrija je Hrvatsku svrstala u kategoriju sigurnih, odnosno "stabilnih" zemalja iz kojih po povratku u Austriju nije potrebno predočenje PCR testa, doznaje se u subotu iz predstavništva Hrvatske turističke zajednice (HTZ) u Austriji.

Naime, Hrvatska nije uvrštena na popis rizičnih zemalja iz kojih će od ponedjeljka, 27. srpnja, za ulazak u Austriju, biti potreban PCR test, izvijestio je Branimir Tončinić, direktor Predstavništva HTZ-a u Austriji.

"Ovo su odlične vijesti za cjelokupni hrvatski turistički sektor s obzirom da se Austrija i u dosadašnjem dijelu srpnja, ali i u dosadašnjem dijelu godine, nalazi među top pet inozemnih tržišta s kojih ostvarujemo najveći turistički promet. Očekujemo nastavak pozitivnih trendova s ovog tržišta na kojem se vrlo intenzivno promoviramo kao sigurna destinacija“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Popis rizičnih zemalja sinoć je objavilo austrijsko ministarstvo zdravlja, a na njemu se nalaze 32 zemlje - Egipat, Albanija, Bangladeš, Bjelorusija, BiH, Brazil, Bugarska, Čile, Ekvador, Indija, Indonezija, Iran, Kosovo, Meksiko, Moldavija, Crna Gora, Nigerija, Sjeverna Makedonija, Pakistan, Peru, Filipini, Portugal, Rumunjska, Rusija, Švedska, Senegal, Srbija, Južna Afrika, Turska, Ukrajina, SAD i provincija Hubei u Kini.

Prema podacima sustava eVisitor, u Hrvatskoj trenutno boravi oko 40.000 austrijskih turista.

Tagovi: Austrija, hrvatski turizam, koronavirus u Hrvatskoj
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
POVEZIVANJE
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
ANKARA - Turska, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Katar potpisali su pismo namjere o uspostavi novog prometnog koridora koji bi mrežom cesta i željezničkih pruga trebao povezati Perzijski zaljev s Mediteranom.
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
PLEMENITI METALI
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
NEW YORK - Ozbiljno zaoštravanje napetosti na Bliskom istoku uzrokovalo je i bijeg prema zlatu ili plemenitim metalima, gdje je, barem za zlato, vrhunac dosegnut 12. travnja.
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
ŠANGAJ - Japanski Nikkei 225 predvodio je rast azijskih indeksa dok su tržišta u regiji rasla u svim segmentima, nakon kontinuiranog rasta Wall Streeta drugi dan zaredom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE