GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

AZ OMF kupuje dionice Petrokemije a PBZ CO Zabu i Končar

AZ OMF kupuje dionice Petrokemije a PBZ CO Zabu i Končar
ŠTO SE KUPOVALO?
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.09.2011 / 08:00
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Mirovinski fondovi bili su prilično neaktivni početkom rujna na Zagrebačkoj burzi.
Najveće promjene dogodile su se u vlasničkoj strukturi Riviere Adrie (ZSE:RIVP-R-A). Raiffeisen OMF pao je s drugog na četvrto mjesto i drži 1,39 posto udjela. PBZ Croatia osiguranje palo je s trećeg na peto mjesto i drži 1,20 posto udjela. AZ OMF pao je s četvrtog na sedmo mjesto i drži 1,13 posto udjela. Najveći je vlasnik Dom holding koji drži 70,24 posto udjela.

Raiffeisen OMF ponovno je najveći paket kupio u HT-u (ZSE:HT-R-A) gdje je kupnjom 20.554 dionica učvrstio treću poziciju s 5,05 posto udjela. Kupio je i 517 dionica Istraturista (ZSE:ISTT-R-A) te 286 dionica Atlantic Grupe (ZSE:ATGR-R-A).

PBZ Croatia osiguranje kupilo je veliki paket od 30.613 dionica Zagrebačke banke (ZSE:ZABA-R-A) i učvrstilo treću poziciju s 0,48 posto udjela. Kupio je i 1.180 dionica Končara EI (ZSE:KOEI-R-A) gdjew je šesti s 3,98 posto udjela.

AZ OMF kupio je solidan paket od 8.704 dionice Petrokemije (ZSE:PTKM-R-A) i učvrstio petu poziciju s 4,43 posto udjela. Kupio je i 27 dionica PBZ-a (ZSE:PBZ-R-A) gdje je šesti s 0,11 posto udjela.

Raiffeisen Balanced prodao je 10.059 dionica Zagrebačke banke (ZSE:ZABA-R-A) no ostao je peti najveći vlasnik s 0,13 posto udjela.

Marijan Filipović nastavio je rasprodavati dionice Diokija (ZSE:DIOK-R-A). Protekloga tjedna prodao je 2.000 komada a i dalje je sedmi s 0,33 posto udjela.

Nenad Bakić kupio je 1.000 dionica Đure Đakovića (ZSE:DDJH-R-A) i učvrstio četvrtu poziciju s 5,63 posto udjela. Kupio je i 254 dionica Dom holdinga (ZSE:KORF-R-A) gdje je četvrti s 3,49 posto dionica. Bakić je kupio i 170 dionica Petrokemije te 390 dionica Varteka (ZSE:VART-R-1).

Petar Đukan prodao je 500 dionica Instituta IGH (ZSE:IGH-R-A) i pao sa šestog na osmo mjesto u TOP 10 s 1,21 posto udjela.

Skrbnički račun Societe Generale Splitske banke kupio je 1.140 dionica Kraša (ZSE:KRAS-R-A) i učvrstio šestu poziciju s 1,92 posto udjela.

Skrbnički račun PBZ-a prodao je 500 dionica Dalekovoda (ZSE:DLKV-R-A) no i dalje je sedmi najveći vlasnik s 1,95 posto dionica. 
Tagovi: Raiffeisen OMF, AZ OMF, PBZ Croatia osiguranje, Raiffeisen Balanced, Hrvatski Telekom, Petrokemija, Končar EI, Institut IGH, Dalekovod, Nenad Bakić, Đuro Đaković, Petar Đukan, Institut IGH, Kraš, Zagrebačka banka, ZSE:HT-R-A, ZSE:PTKM-R-A, ZS
PROČITAJ I OVO
Istraživanje Harvarda: Jako nizak rizik od zaraze koronavirusom u avionu
ZARAZA
Istraživanje Harvarda: Jako nizak rizik od zaraze koronavirusom u avionu
NEW YORK - Rizik od zaraze koronavirusom u zrakoplovu je uz sigurnosne mjere vrlo nizak, puno manji nego u trgovinama ili u restoranu, objavio je u utorak Harvard.
UNWTO: U svjetskom turizmu u osam mjeseci pad od 70 posto
OŠTAR PAD
UNWTO: U svjetskom turizmu u osam mjeseci pad od 70 posto
LONDON - U svijetu je zbog pandemije i ograničenja putovanja u prvih osam ovogodišnjih mjeseci bilo 70 posto ili oko 700 milijuna međunarodnih turističkih dolazaka manje nego u isto vrijeme prošle godine, izvijestili su u utorak iz Svjetske turističke organizacije-UNWTO.
I švicarska čokolada pati zbog koronavirusa
PAD PRODAJE
I švicarska čokolada pati zbog koronavirusa
BERN - Prodaja švicarske čokolade pala je u prvih osam mjeseci ove godine 14,3 posto budući da je pandemija covida-19 pogodila maloprodaju povezanu s putovanjima i poslove proizvođača s hotelima i restoranima.
Dolar u blagom plusu, u fokusu američki izbori i korona
FOREX
Dolar u blagom plusu, u fokusu američki izbori i korona
LONDON - Tečaja dolara u utorak je blago ojačao prema drugih šest najznačajnijih svjetskih valuta na međunarodnim tržištima, na kojima se trguje nešto opreznije jer su investitori odlučili ostati po strani pred američke predsjedničke izbore, a brinu ih i gospodarske posljedice drugog vala Covida-19.
Prva regulativa EU-a za crowdfunding platforme
REGULATIVA
Prva regulativa EU-a za crowdfunding platforme
ZAGREB – Uredba o crowdfundingu* te povezane izmjene Direktive MiFID II (tzv. „crowdfunding paket“), finalizirane tijekom predsjedanja Hrvatske Vijećem Europske unije, objavljene su u službenom glasilu Europske unije 20. listopada 2020. Riječ je o Uredbi koja je izravno primjenjiva u državama članicama te stupa na snagu 20 dana nakon objave u službenom glasilu, s rokom primjene od 10. studenoga 2021.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE