GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Azijska tržišta: Indeksi u plusu, snažan rast kineskog sektora usluga

Azijska tržišta: Indeksi u plusu, snažan rast kineskog sektora usluga
OPTIMIZAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.03.2023 / 07:52
Autor: SEEbiz
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta većinom su porasla u petak, prateći dobitke Wall Streeta tijekom noći nakon što je predsjednik Feda u Atlanti Raphael Bostic rekao da je "čvrsto" za pridržavanje povećanja od četvrtine boda.

Kineski sektor usluga zabilježio je skok aktivnosti, prema Caixin/S&P Globalnom indeksu menadžera nabave usluga, s očitanjem od 55 u veljači s 52,9 u siječnju.

Hongkonški Hang Seng indeks porastao je 0,7%, dok je Hang Seng Tech indeks dobio 1,6%. U kontinentalnoj Kini, Shenzhen Component je pao za 0,2%, a Shanghai Composite popeo se za 0,2%.

Nikkei 225 porastao je 1,53%, što je bio vodeći rast u regiji, a Topix se popeo 1,24% jer je inflacija u glavnom gradu Japana u veljači pokazala smanjenje u odnosu na prethodni mjesec.

U Australiji je S&P/ASX 200 porastao 0,44%, a južnokorejski Kospi 0,15%, a Kosdaq 1,36%.

Tijekom noći u SAD-u, dionice su isprva bile pod pritiskom na početku trgovačkog dana, ali su se poslijepodne oporavile nakon Bosticovih primjedbi. Dow Jones Industrial Average predvodio je rast među glavnim američkim indeksima, popevši se za 1,05%, dok su S&P 500 i Nasdaq Composite zaključili s rastom od 0,76% odnosno 0,73%.

Kineska internetska tvrtka Bilibili još uvijek ima dug put do profitabilnosti, prema analitičaru.

“Problem monetizacije i neto gubitak zabrinjavaju ulagače. Dug je put za njih da dosegnu točku rentabilnosti,” rekao je Shawn Yang, direktor Blue Lotus Capital Advisors, u CNBC-jevom “Squawk Box Asia” u petak.

Njegovi komentari dolaze nakon što je tvrtka u četvrtak objavila manje neto gubitke u četvrtom kvartalu i cijeloj 2022. godini.

“Kineski video sektor vrlo je konkurentan segment. Bilibili mora potrošiti mnogo u smislu izgradnje sadržaja,” rekao je Yang.

Tagovi: Azijska tržišta, MSCI Asia Pacific Index, Nikkei 225, Shanghai Composite Index
PROČITAJ I OVO
Globalne cijene hrane blago porasle u travnju
HRANA
Globalne cijene hrane blago porasle u travnju
RIM - Cijene hrane blago su porasle u travnju budući da je poskupljenje mesa, biljnih ulja i žitarica prevagnulo nad pojeftinjenjem šećera, mlijeka i mliječnih proizvoda, izvijestila je u petak Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda (FAO).
Hanfa poslala važno upozorenje
UPOZORENJE
Hanfa poslala važno upozorenje
ZAGREB - Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA) ponovo upozorava građane na sve učestaliju pojavu lažnih e-poruka u kojima se od građana traži uplata na temelju fiktivne porezne obveze.
Iločke zidine otvorene, očekuje se dodatni turistički rast
NOVI SADRŽAJI
Iločke zidine otvorene, očekuje se dodatni turistički rast
ILOK – Puštanjem balona započela je svečanost promocije obnovljene povijesne jezgre Iloka koja će trajati do nedjelje 5. svibnja.
Euro bi se mogao naći u problemima, evo zašto
ANALITIČARI
Euro bi se mogao naći u problemima, evo zašto
FRANKFURT - Izgledi da će Europska središnja banka odstupiti od Federalnih rezervi u pogledu smanjenja kamatnih stopa vjerojatno će biti "posebno negativni" za 20-članu eurozonu, prema jednom ekonomistu.
Azijska tržišta: Hong Kong i Tajvan predvodnici optimizma
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Hong Kong i Tajvan predvodnici optimizma
ŠANGAJ - Dionice u Hong Kongu i Tajvanu predvodile su rast u Aziji u petak dok je Wall Street porastao tijekom noći, uoči ključnih podataka o zapošljavanju u SAD-u.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE