GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Azijska tržišta: Kineski podaci spustili raspoloženje

Azijska tržišta: Kineski podaci spustili raspoloženje
PAD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.06.2023 / 07:22
Autor: SEEbiz
ŠANGAJ - Na azijsko-pacifičkim tržištima trguje se mješovito dok regija gleda na trgovinske podatke Kine za svibanj i govor guvernera Reserve Bank of Australia Philipa Lowea, dan nakon što je australska središnja banka prkosila očekivanjima i podigla svoju referentnu kamatnu stopu na najvišu u 11 godina.

Podaci o kineskoj trgovini nisu ispunili predviđanja, pokazali su carinski podaci. Izvoz je pao 7,5% na godišnjoj razini, znatno niže od očekivanog pada od 0,4%, dok je uvoz zabilježio manji pad od 4,5% na godišnjoj razini, u usporedbi s prognoziranim padom od 8%. Trgovinski suficit zemlje u svibnju iznosio je 65,81 milijardu dolara, što je pad od 16,1%.

U Australiji je S&P/ASX 200 porastao za 0,14%, budući da je australski bruto domaći proizvod porastao za 2,3% u prvom kvartalu godine, što je najsporija stopa rasta u godinu i pol.

Činilo se da je uspon japanskih dionica zastao s Nikkei 225 klizeći 1,42%, vodeći gubitke u regiji. Topix je zabilježio manji gubitak od 1%.

Tržišta Južne Koreje vratila su se s državnog praznika s pozitivnim početkom, s Kospijem koji je porastao za 0,34%, a Kosdaqom za 0,97%.

Indeks Hang Seng u Hong Kongu skočio je 1,06% na otvaranju, dok su tržišta kontinentalne Kine također bila viša. Shanghai Composite ojačao je 0,3%, a Shenzhen Component 0,11%.

Tijekom noći u SAD-u, S&P 500 i Nasdaq Composite napredovali su u utorak do svojih najviših zatvaranja od početka 2023., dok je Wall Street probavljao nedavni rast koji je doveo široki indeks do najviše razine u devet mjeseci. Dow Jones Industrial Average zabilježio je manji porast od 0,03%.

Coinbase je pao više od 12% nakon što je Komisija za vrijednosne papire i burzu tužila kripto kompaniju.

Tagovi: Azijska tržišta, MSCI Asia Pacific Index, Nikkei 225, Shanghai Composite Index
PROČITAJ I OVO
Novi rekord cijena zlata
ZLATO
Novi rekord cijena zlata
LONDON - Cijene zlata dosegnule su rekordno visoku razinu u četvrtak i zabilježile svoj najbolji mjesec u više od tri godine, potaknute očekivanjima smanjenja kamatnih stopa u SAD-u i snažnom potražnjom u sigurnom utočištu.
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
PAD
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
BEOGRAD - Mleko kao jedan od osnovnih prehrambenih proizvoda u Srbiji postaje sve deficitarniji, što pokazuje i podatak da je proizvodnja mleka u četvrtom tromesečju 2023. u odnosu na isti period prethodne godine opala za 20 odsto.
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
VELIKE KUPNJE
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
NEW YORK - Devet novih promptnih Bitcoin fondova kojima se trguje na burzi akumuliralo je više od 500 000 Bitcoina od pokretanja u siječnju, a njihova imovina sada čini 2,54% trenutne cirkulirajuće ponude.
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
LUKSUZ
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
RIM - Rezervacije za novi talijanski vlak "La Dolce Vita Orient Express" otvaraju se u utorak.
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
RAST
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
TOKYO - Japanske i kineske dionice porasle su u petak, dok je većina tržišta u azijsko-pacifičkoj regiji zatvorena zbog državnih praznika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE