GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Azijska tržišta: Mješovita izvedba indeksa, brinu kineski podaci

Azijska tržišta: Mješovita izvedba indeksa, brinu kineski podaci
TRŽIŠTE KAPITALA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.07.2023 / 07:22
Autor: SEEbiz
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta su mješovita uoči ključnih izvješća o inflaciji ovog tjedna, uključujući izvješće o indeksu potrošačkih cijena u SAD-u koje treba objaviti u srijedu i indeks proizvođačkih cijena u četvrtak.

U regiji, kineski indeks potrošačkih cijena bio je nepromijenjen u lipnju na godišnjoj razini, što je njegova najniža razina od veljače 2021. U međuvremenu, proizvođačke cijene pale su 5,4% na godišnjoj razini, što je najbrža stopa pada od prosinca 2015.

Američka ministrica financija Janet Yellen završila je svoj posjet Pekingu i rekla da su razgovori bili "izravni" i "produktivni", stavljajući bilateralne veze na "sigurnije temelje".

U Japanu je Nikkei 225 pao 0,87%, povećavajući gubitke nakon što je u petak pao više od 1%, a Topix je zabilježio gubitak od 0,61%.

Južnokorejski Kospi bio je viši za 0,26%, dok je Kosdaq zabilježio gubitak od 0,33%. Australski S&P/ASX 200 porastao je 0,15%.

Indeks Hang Seng u Hong Kongu se oporavio i popeo za 1,57%, a tržišta kontinentalne Kine također su porasla. Shanghai Composite dobio je 0,38%, a Shenzhen Component 0,56% u ponedjeljak.

U petak su američka tržišta zatvorena niže zbog straha da će američka središnja banka povećati stope ovog mjeseca, pri čemu će sva tri glavna indeksa pasti.

Izvješće Ministarstva rada o radnim mjestima za lipanj pokazalo je da su plaće porasle manje od očekivanog, što se smanjilo u odnosu na svibanj. Nepoljoprivredne plaće porasle su za 209.000, dok je stopa nezaposlenosti iznosila 3,6%.

Dow Jones Industrial Average zabilježio je najveći gubitak od 0,55%, dok je S&P 500 pao za 0,29%, a Nasdaq Composite za 0,13%.

Tagovi: Azijska tržišta, MSCI Asia Pacific Index, Nikkei 225, Shanghai Composite Index
PROČITAJ I OVO
Svjetska tržišta: Nasdaq na krilima Nvidije poletio do rekorda
TRŽIŠTE KAPITALA
Svjetska tržišta: Nasdaq na krilima Nvidije poletio do rekorda
NEW YORK - Svjetska tržišta ovoga su tjedna imala mješovitu izvedbu, a na krilima sjajnih rezultata Nvidije najviše je profitirao Nasdaq.
Nijemci putuju više nego ikad
PUTOVANJA
Nijemci putuju više nego ikad
BERLIN - Želja za putovanjima kod Nijemaca je sve veća. Nijemci putuju više nego ikad prije i to ih košta puno novca. Trend zbog koje turistička branša slavi.
Hrvatski mirovinski fondovi prepoznaju prilike na slovenskom tržištu kapitala
MIROVINCI
Hrvatski mirovinski fondovi prepoznaju prilike na slovenskom tržištu kapitala
LJUBLJANA - Na Ljubljanskoj je burzi indeks SBITOP prošli tjedan ojačao pola posto, prešavši u srijedu 1500 bodova prvi put od pada Lehman Brothersa 2008. godine.
Srbija povećala izvoz kozmetike za 40 posto
RAST
Srbija povećala izvoz kozmetike za 40 posto
BEOGRAD - Srbija je prošle godine povećala izvoz kozmetičkih proizvoda za gotovo 40 posto u odnosu na 2022. Ukupna vrijednost tih izvezenih proizvoda iznosila je 80,3 milijuna eura, a u posljednjih pet godina 278 milijuna eura, rekao je prošli tjedan za Euronews Srbija Bojan Stanić iz Privredne komore Srbije.
Smanjuje se broj potopljenih brodova, sve više piratskih napada
STATISTIKA
Smanjuje se broj potopljenih brodova, sve više piratskih napada
LONDON - Broj brodoloma diljem svijeta prošle je godine pao na rekordno nisku razinu nakon što je potonulo 26 većih plovila, gotovo trećinu manje nego godinu prije. No, s druge strane, opasnost od piratstva je sve veća, pokazuje najnovije godišnje izvješće o rizicima u brodarstvu njemačkog osiguravatelja Allianz Commerciala.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE