GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Azijska tržišta: Pad indeksa, Japan jedina iznimka

Azijska tržišta: Pad indeksa, Japan jedina iznimka
TRŽIŠTE KAPITALA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.04.2024 / 07:47
Autor: SEEbiz
ŠANGAJ - Kineske dionice pratile su pad azijskih tržišta u petak jer su trgovci smanjili oklade za niz smanjenja kamatnih stopa u SAD-u ove godine usred mutnih izgleda inflacije.

Umanjujući apetit ulagača za rizičnijom imovinom, dolar se kretao blizu petomjesečnog vrha zajedno s prinosima američkih državnih obveznica nakon toplijih podataka o potrošačkim cijenama sredinom tjedna od očekivanih koji su prisilili smanjenje oklada na smanjenje stope. Iako su podaci u četvrtak pokazali da su proizvođačke cijene u SAD-u u ožujku porasle samo umjereno.

MSCI-jev indeks azijsko-japanskih dionica pao je za 0,60%, dok je japanski indeks Nikkei porastao za 0,37%.

Tržišni sudionici čekaju podatke o kineskoj trgovini koji bi trebali biti objavljeni kasnije tijekom dana.

Kineski je izvoz vjerojatno pao u ožujku nakon što je u prva dva mjeseca ove godine rastao tempom boljim od očekivanog, pokazalo je istraživanje Reutersa u četvrtak, naglašavajući neujednačen oporavak drugog najvećeg svjetskog gospodarstva.

U podnevnoj pauzi Shanghai Composite indeks pao je 0,04% na 3.033,08 bodova.

Kineski blue-chip indeks CSI300 pao je za 0,28%, pri čemu je podindeks financijskog sektora pao za 0,8%, sektor potrošačkih proizvoda pao je za 0,75%, indeks nekretnina pao je za 2,39%, a podindeks zdravstvene skrbi za 0,47%.

Tijekom tjedna, kineski CSI300 izgubio je 2,1% do sada, zabilježivši najgori tjedan od 2. veljače, dok je hongkonški Hang Seng do sada dobio 0,5%.

Kineske H-dionice kotirane u Hong Kongu pale su za 1,49% na 5.914,24, dok je Hang Seng indeks pao za 1,73% na 16.799,67.

Manji Shenzhenski indeks pao je za 0,36%, ChiNext Composite indeks za novoosnovane tvrtke bio je slabiji za 0,67%, a šangajski indeks STAR50 usmjeren na tehnologiju porastao je za 0,5%.

Najveći postotak gubitaka u Šangajskom indeksu imala je Innovita Biological Technology, pad od 16,031%, a slijede Jiangsu Boqian New Materials Stock s padom od 10% i Dali Pharmaceutical Co Ltd u padu od 10%.

Tri najveće H-dionice koje su pale u postotku bile su China Mengniu Dairy Co Ltd, koja je pala za gotovo 5%, Ping An Insurance Group Co of China Ltd s padom od 4,6% i ENN Energy Holdings Ltd, s padom od 4,55%.

Tagovi: Azijska tržišta, MSCI Asia Pacific Index, Nikkei 225, Shanghai Composite Index
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Oštar pad za kraj gubitničkog travnja
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Oštar pad za kraj gubitničkog travnja
NEW YORK - Američki su indeksi pali u utorak i završili gubitnički mjesec nakon što su podaci o plaćama višim od očekivanih potaknuli novu zabrinutost zbog inflacije uoči odluke Federalnih rezervi o kamatama u srijedu.
Osnivač Binancea osuđen na četiri mjeseca zatvora
PRESUDA
Osnivač Binancea osuđen na četiri mjeseca zatvora
NEW YORK - Osnivač Binancea, milijarder, Changpeng Zhao, osuđen je u utorak na četiri mjeseca zatvora, nakon što je priznao krivicu za omogućavanje pranja novca na svojoj kripto mjenjačnici.
Zagrebačka burza: Span gubitnik dana, indeksi različitih predznaka
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Span gubitnik dana, indeksi različitih predznaka
ZAGREB - Utorak je Zagrebačkoj burzi donio različite predznake indeksa uz solidan promet.
Hrvatska po izdvajanjima za zdravstvo znatno zaostaje za EU-om
ZDRAVSTVO
Hrvatska po izdvajanjima za zdravstvo znatno zaostaje za EU-om
ZAGREB - Iako izdvajanja za zdravstvo rastu, ona značajno zaostaju za prosjekom Europske unije, a naročito najuspješnijim članicama EU-a, dok je zdravstveni sustav podfinanciran.
Crna Gora: Rekordni prihodi od kockanja
KOCKA
Crna Gora: Rekordni prihodi od kockanja
PODGORICA - Deset najvećih kompanija koje organiziraju sportsko klađenje i posjeduju kladionice lani su imale ukupan prihod veći od 151 milijun eura. Zajedno su ostvarili pozitivan neto rezultat od preko 41,7 milijuna eura, a zapošljavali su 2091 radnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE