GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Azijska tržišta: Širenje delta varijante virusa brine investitore

Azijska tržišta: Širenje delta varijante virusa brine investitore
TRŽIŠTE KAPITALA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.08.2021 / 07:18
Autor: SEEbiz / H
TOKIO - Na azijskim burzama najvažniji indeksi u utorak su većinom bili u blagom minusu, pod utjecajem tvrdokornih zabrinutosti oko širenja delta varijante koronavirusa i posljedične korekcije cijena ključnih sirovina - nafte i metala.

MSCI indeks azijskih dionica bez japanskih oko 6,30 sati bio je u minusu 0,4 posto. Istodobno, južnokorejski Kospi pao je 0,56 posto, a kineski CSI300 za 0,33 posto.

S druge strane, japanski Nikkei bio je u plusu 0,1 posto, a australski S&P/ASX299 za 0,2 posto, oba poduprta solidnim zaradama kompanija u drugom tromjesečju.

Zabrinutosti oko utjecaja širenja covida-19 na globalni gospodarski rast nastavljau tako nagrizati optimizam investitora, dok se zemlje bore sa širenjem delta varijante tog virusa.

"Sa širenjem delta varijante, upravitelji fondova koji su se preinvestirali sada se rješavaju tih pozicija jer u sadašnjim uvjetima ta strategija više ne funkcionira", tumači Dennis Dick, trgovac u investicijskom društvu Bright Trading.

A nakon što je jučer potonula 4 posto, produbivši gubitke nakon prošlotjedne korekcije za 6 posto, cijena nafte jutros se ponešto oporavila. Barel Brent nafte na londonskom tržištu ojačao je 0,36 posto, na 69,29 dolara, a na američkom 0,53 posto, na 66,82 dolara.

I cijena zlata se stabilizirala nakon što je u ponedjeljak potonula na najnižu razinu u zadnja četiri mjeseca pod utjecajem boljeg od očekivanja izvješća o zaposlenosti u SAD-u u srpnju, koje je potaknulo špekulacije da bi Fed mogao zaoštriti monetarnu politiku i prije nego se očekuje . Spot cijena unce zlata ojačala je 0,16 posto, na 1.732 dolara.

Na valutnim tržištima, dolar je oslabio blagih 0,03 posto prema euru, na 1.1732 dolara za euro, što je njegova najniža razina od početka travnja. Prema jenu, dolar se u utorak zadržao na najvišoj razini u zadnja dva tjedna od 110,38 jena.

Dolarov indeks, koji mjeri kretanje dolara prema šest vodećih svjetskih valuta, ojačao je 0,2 posto, na 92,963 dolara.

Tagovi: Azijska tržišta, Nikkei 225, MSCI Asia Pacific Index, Shanghai Composite Index
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
POVEZIVANJE
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
ANKARA - Turska, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Katar potpisali su pismo namjere o uspostavi novog prometnog koridora koji bi mrežom cesta i željezničkih pruga trebao povezati Perzijski zaljev s Mediteranom.
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
PLEMENITI METALI
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
NEW YORK - Ozbiljno zaoštravanje napetosti na Bliskom istoku uzrokovalo je i bijeg prema zlatu ili plemenitim metalima, gdje je, barem za zlato, vrhunac dosegnut 12. travnja.
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
ŠANGAJ - Japanski Nikkei 225 predvodio je rast azijskih indeksa dok su tržišta u regiji rasla u svim segmentima, nakon kontinuiranog rasta Wall Streeta drugi dan zaredom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE