GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Azijska tržišta u plusu, Kospi skočio 1%

Azijska tržišta u plusu, Kospi skočio 1%
TRŽIŠTE KAPITALA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.06.2021 / 07:32
Autor: SEEbiz / H
ŠANGAJ - Azijska tržišta u četvrtak su većinom bila na pozitivnom teritoriju, a najveći rast bilježi se u Južnoj Koreji.

Investitori su pozitivno reagirali na podatke objavljene u Australiji i Kini pa je MSCI Asia Pacific Index porastao 0,3 posto.

Regiju je predvodio južno korejski Kospi sa skokom od jedan posto.

Dionice kontinentalne Kine bile su do poslijepodneva u plusu. Shanghai Composite je porastao 0,4%, dok je Shenzhen Composite podignut 0,5%. Honkoški Hang Seng smanjio se za 0,4%.

Privatno istraživanje objavljeno u četvrtak pokazalo je usporavanje rasta aktivnosti kineskih usluga u svibnju. Indeks menadžera nabave Caixin / Markit za svibanj stigao je u četvrtak na 55,1, niže od očitavanja od 56,3 u travnju. Ipak, to je bilo znatno iznad razine 50 koja razdvaja ekspanziju od kontrakcije.

Očitanja PMI iznad 50 predstavljaju ekspanziju, dok ona ispod te razine označavaju kontrakciju. Očitavanja PMI-ja su uzastopna i predstavljaju širenje ili skupljanje iz mjeseca u mjesec.

Nikkei 225 podignut je 0,5%, dok je Topix indeks napredovao 0,83%.

Dionice u Australiji također su porasle, a S & P / ASX 200 porasle su za 0,44%. Australska maloprodaja porasla je za 1,1% na mjesečnoj razini u travnju, sezonski prilagođeno, pokazuju podaci objavljeni u četvrtak od strane Državnog zavoda za statistiku.

Tagovi: Azijska tržišta, MSCI Asia Pacific Index, Nikkei 225, Shanghai Composite Index, koronavirus
PROČITAJ I OVO
Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u brašnu porijeklom iz Litve
BRAŠNO
Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u brašnu porijeklom iz Litve
SARAJEVO - Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (EU RASFF) obaviještena da je na tržište Bosne i Hercegovine isporučeno raženo brašno u kojemu je utvrđeno prekoračenje maksimalno dopuštene količine ohratoksina A.
Bitcoin mreža dovršila četvrti halving. Što slijedi?
HALVING
Bitcoin mreža dovršila četvrti halving. Što slijedi?
NEW YORK - Samo prepolovljenje ne bi trebalo kratkoročno utjecati na cijenu bitcoina, ali mnogi ulagači očekuju velike dobitke u nadolazećim mjesecima.
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEGATIVNI NIZ
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEW YORK - Indeksi S&P 500 i Nasdaq Composite u petak su pali šesti put zaredom, na putu za svoje najduže gubitničke nizove u više od godinu dana.
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE