GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Banjalučka berza: Hidroelektrane na Drini uzele trećinu prometa

Banjalučka berza: Hidroelektrane na Drini uzele trećinu prometa
CLOSING BELL BLSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.10.2011 / 15:43
Autor: SEEbiz
BANJA LUKA - Na današnjem trgovanju ostvaren je promet od 348.175,86 KM, kroz 135 transakcija.
Vrijednost BIRS indeksa se povećala za 0,58% i iznosi 918,90 poena dok je ERS10 ojačao 0,2 odsro, na 961,18 poena. Vrijednost FIRS indeksa se smanjila za -2,26% i iznosi 1.882,60 poena.

Od akcija na službenom berzanskom tržištu lista B najveći promet je ostvaren sa akcijama Hidroelektrane na Drini a.d. Višegrad, trgovalo se u iznosu od 113.800,96 KM, po prosječnoj cijeni od 0,56 KM po akciji.

Ukupan promet sa obveznicama na današnjem trgovanju iznosio je 42.894,49 KM. Od obveznica najviše se trgovalo sa obveznicama Republika Srpska - izmirenje ratne štete 5 u vrijednosti od 23.276,01 KM. Prosječna cijena ovih obveznica ostvarila je pad od -0,16%.

Od akcija zatvorenih investicionih fondova najveći promet je ostvaren sa akcijama ZIF Kristal invest fond a.d. Banja Luka, trgovalo se u iznosu od 113.492,25 KM, po prosječnoj cijeni od 5,60 KM, što predstavlja pad cijene za -1,75%.

Akcije jednog fonda su ostvarile rast prosječne cijene, od čega su najveći rast imale akcije ZIF Polara invest fond a.d. Banja Luka (4,42%), i danas se ovim akcijama trgovalo po prosječnoj cijeni od 4,49 KM.

Akcije 5 fondova su ostvarile pad prosječne cijene, a gubitnik dana među Fondovima su akcije ZIF Invest nova fond a.d. Bijeljina(-18,00%), i danas se ovim akcijama trgovalo po prosječnoj cijeni od 0,041 KM.

Od hartija od vrijednosti na slobodnom berzanskom tržištu najveći promet je ostvaren sa Mljekara a.d. Banja Luka akcijama, trgovalo se u iznosu od 1.844,50 KM, po prosječnoj cijeni od 0,35 KM.

Od akcija na slobodnom berzanskom tržištu rast cijena akcija zabilježile su akcije samo jednog emitenta, a najveći rast imale su akcije preduzeća Vitinka a.d. Kozluk (24,61%), i sa ovim akcijama danas se trgovalo po cijeni od 4,00 KM, u vrijednosti 236,00 KM.

Od akcija na slobodnom berzanskom tržištu pad cijena akcija zabilježile su akcije samo jednog emitenta, od čega su akcije preduzeća Rafinerija nafte a.d. Brod ostvarile pad od -10,00% i trgovalo se po cijeni od 0,09 KM po akciji, u vrijednosti od 85,86 KM.
Tagovi: Banjalučka berza, BLSE, BIRS, FIRS, ERS10, Hidroelektrane na Drini, Zepter, Kristal invest, Polara invest, Mljekara Banja Luka
PROČITAJ I OVO
Australija će zakonom natjerati medijske platforme da razotkriju trolove
TROLOVI
Australija će zakonom natjerati medijske platforme da razotkriju trolove
MELBOURNE - Australija će uvesti zakon kako bi natjerala velike društvenih medija da daju pojedinosti o korisnicima koji objavljuju klevetničke komentare, izjavio je u nedjelju premijer Scott Morrison.
Erdogan naredio istragu o padu turske lire
LIRA
Erdogan naredio istragu o padu turske lire
ANKARA - Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan naredio je istragu o mogućoj manipulaciji valutom nakon što je turska lira ovog tjedna pala na rekordno nisku razinu u odnosu na dolar.
Dolar izgubio na zamahu nakon pojave nove varijante koronavirusa
TJEDNI FOREX
Dolar izgubio na zamahu nakon pojave nove varijante koronavirusa
ZAGREB – Na svjetskim je tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta polovicom tjedna dosegnula najvišu razinu u gotovo 17 mjeseci, no u petak je nakon vijesti o pojavi nove varijante koronavirusa oštro pala.
Svjetska tržišta: Oštar pad indeksa zbog nove varijante koronavirusa
PAD
Svjetska tržišta: Oštar pad indeksa zbog nove varijante koronavirusa
ZAGREB – Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna oštro pale jer je sklonost ulagača rizičnijim investicijama splasnula nakon što je u Južnoafričkoj Republici identificirana nova, vrlo zarazna varijanta koronavirusa.
Zagrebačka burza: Tjedni pad indeksa pod pritiskom globalnih zbivanja
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Tjedni pad indeksa pod pritiskom globalnih zbivanja
ZAGREB - Na Zagrebačkoj su burzi prošloga tjedna Crobex indeksi pali pod utjecajem oštrog pada cijena dionica na svjetskim burzama u petak zbog pojave nove varijante koronavirusa, što je zasjenilo vijest o skoku hrvatskog BDP-a u trećem tromjesečju za 15,8 posto.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE