GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beč je željeznicom najbolje povezan grad u Evropi

Beč je željeznicom najbolje povezan grad u Evropi
POVEZANOST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.11.2023 / 13:56
Autor: SEEbiz / klix.ba
BEČ - Prema izvještaju vodeće mreže organizacija za turizam gradova u Evropi City Destinations Alliance (CityDNA) za 2022. godinu, Beč je željeznicom najbolje povezan grad u Evropi.

Gradovi poput Pariza, Tokija i New Yorka ostali su na vrhu liste najposjećenijih destinacija, dok su se neki novi gradovi, poput Buenos Airesa i Seula, probili na svjetsku scenu. Digitalni nomadi postaju sve brojnija populacija, što utječe na način poslovanja gradova.

Izvještaj predstavlja, kako su priopćile bečke vlasti, ključni izvor informacija o statistici turizma u gradovima, jer pruža uvid u trendove putovanja i turizma u gradovima širom svijeta, analizira promjenu potražnje, popularne destinacije te nove navike putovanja u gradskim područjima.

Rezultati pokazuju da se evropski gradski turizam poboljšava uprkos ogromnim posljedicama pandemije koronavirusa tokom posljednjih godina. Stopa rasta noćenja je značajno porasla u 111 od 115 gradova sa 26,4 na 43,1 posto. Najpopularniji gradovi za 2022. su London, Pariz i Istanbul.

Izvještajem se ističe važnost održivosti te tretira utjecaj turizma na emisije ugljendioksida (CO2). Osim toga, detaljno su istražene preferencije putnika, pri čemu su ljetni mjeseci bili najprometnije vrijeme za putovanja.

Njemački i švicarski gradovi imaju najveći broj međunarodnih vozova. S prosječnim brojem od 126,9 međunarodnih vozova dnevno u prošloj godini, Beč zauzima peto mjesto na evropskoj ljestvici gradova. Međutim, ako se posmatra broj povezanih država i stanica, Beč je putem željeznice najbolje povezan grad u Evropi, saopćile su bečke vlasti.

Tagovi: Beč, željeznica
PROČITAJ I OVO
Musk smatra da bi dolar mogao postati bezvrijedan
UPOZORENJE
Musk smatra da bi dolar mogao postati bezvrijedan
NEW YORK - Elon Musk izazvao je brojne reakcije zbog objave o velikom državnom dugu Sjedinjenih Američkih Država, te je upozorio kako će američki dolar postati bezvrijedan ako se ništa ne poduzme.
Grayscaleov GBTC bilježi prve neto priljeve od lansiranja
ETF-ovi
Grayscaleov GBTC bilježi prve neto priljeve od lansiranja
NEW YORK - Grayscale Investments ostvario je prvi dan neto pozitivnih priljeva za burzovni fond (ETF) Grayscale Bitcoin Trust. To se dogodilo nakon gotovo četiri mjeseca kontinuiranog odljeva od njegove konverzije u spot Bitcoin ETF u siječnju.
Prvi vlak Euronight stigao iz Bratislave u Split
TURIZAM
Prvi vlak Euronight stigao iz Bratislave u Split
SPLIT - Danas je u Split iz Bratislave (Slovačka) stigao prvi vlak EuroNight, koji će prometovati do 5. listopada ove godine prema Splitu. Riječ je o liniji Slovačke željeznice (ZSSK) u suradnji s austrijskim željeznicama ÖBB koja iz Bratislave prema Splitu prometuje preko Beča.
Svjetska tržišta: Indeksi porasli, tehnološki sektor najveći dobitnik
RAST
Svjetska tržišta: Indeksi porasli, tehnološki sektor najveći dobitnik
NEW YORK - Burzovni indeksi u New Yorku zaključili su petak dobar tjedan. To se, prema analitičarima, najviše može pripisati izvješću Ministarstva rada o stanju na tržištu rada u travnju.
Grčki turizam imao rekordnu 2023. unatoč požarima
REKORDI
Grčki turizam imao rekordnu 2023. unatoč požarima
ATENA - Prošle godine, unatoč velikim požarima, prihodi grčkog turističkog sektora porasli su za 16,5 posto na rekordnih 20,6 milijardi eura u usporedbi s prethodnom godinom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE