GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Akcije fabrike MIN DIV iz Svrljiga prodate za 18,6 miliona dinara

Beogradska berza: Akcije fabrike MIN DIV iz Svrljiga prodate za 18,6 miliona dinara
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.07.2021 / 16:41
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD - Kraj trgovačke nedelje na Beogradskoj berzi obeležio je oporavak prometa, najvećim delom generisan na MTP tržištu prodajom akcija fabrike vijaka i delova za šinskih vozila MIN DIV iz Svrljiga, dok su berzanski indeksi stagnirali drugi dan uzastopno. Ukupan promet na trgovanju iznosio je 21,5 miliona dinara (182,8 hiljada evra).

Indeks BELEX 15 je zaključen na nepromenjenom nivou od 775,66 poena, a i BELEXlajn se zadržao na 1.650,42 poena. Oba referentna indeksa Beogradske berze su ojačala u odnosu na prošlu sedmicu za nešto više od trećine procenta.

Na Open Marketu je u fokusu investitora bilo Vodoprivredno društvo "Dunav iz Bačke Palanke, čije su akcije isprometovane za nepunih 1,6 miliona dinara po ceni od 12.000 dinara, istoj kao na prethodnom trgovanju.

Preferencijalna akcija duvanske kompanije "Philip Morris" bila je danas jedini gubitnik, s padom cene od skoro 0,7 procenata na 7.400 dinara, uz promet od 0,3 miliona dinara, dok je Naftna industrija Srbije istrgovana za 0,2 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 601 dinar.

Akcije "Dunav osiguranja" su mirovale na nivou od 3.650 dinara uz realizaciju od približno 0,2 miliona dinara, a beogradsko preduzeće za promet građevinskog materijala i ogreva "Kopaonik" zabeležilo je trgovanje nešto manje od 0,1 milion dinara, zadržavši se na ranijem cenovnom nivou od 8.000 dinara.

Na Multilateralnoj trgovinskoj platformi je dominiralo privredno društvo MIN DIV iz Svrljiga, s porastom vrednosti akcija za oko pola procenta na 653 dinara i prometom od 18,6 miliona dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 86,01 posto, u kupovini 86,73 procenta, a u prodaji 85,30 odsto.

Na Berzi nije trgovano državnim dužničkim hartijama.

Tagovi: Beogradska berza, Dunav osiguranje, Kopaonik, Naftna industrija Srbije, Philip Morris, BELEX15, BELEXline, MIN DIV,
PROČITAJ I OVO
Porasla proizvodnja mlijeka na obiteljskim gospodarstvima
MLIJEKO
Porasla proizvodnja mlijeka na obiteljskim gospodarstvima
ZAGREB - Ukupna proizvodnja mlijeka na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima u 2020. godini porasla je u odnosu na prethodnu godinu za 5,8 posto, a količine mlijeka koje ta gospodarstva daju u otkup porasle su za 13,8 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
Na Lošinju prvo međunarodno testiranje otiska održivosti eko-turističkog proizvoda
ODRŽIVOST
Na Lošinju prvo međunarodno testiranje otiska održivosti eko-turističkog proizvoda
LOŠINJ - Na Lošinju ovih dana odabrani strani stručnjaci, okupljeni oko europskog međunarodnog projekta InterregDestiMed Plus, ocjenjuju novi inovativni eko-turistički paket aranžman i mjere njegov ekološki otisak održivosti, što je prvo takvo međunarodno mjerenje u Hrvatskoj.
 Cijene nafte stabilne iznad 77 dolara
CLOSING BELL ZSE
 Cijene nafte stabilne iznad 77 dolara
LONDON - Cijene nafte na međunarodnim tržištima u petak su se stabilizirale iznad 77 dolara budući da je prva dražba državnih zaliha u Kini neutralizirala utjecaj globalnih poremećaja u proizvodnji i smanjenih zaliha.
Zagrebačka burza: Indeksi na kraju tjedna s različitim predznacima
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi na kraju tjedna s različitim predznacima
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi Crobex indeksi u petak su završili trgovanje s različitim predznacima, uz nešto niži promet nego dan ranije, a u fokusu investitora ponovno je bila dionica Spana, čija se cijena spustila na 200 kuna.
HPK: Stočarski sektor pred urušavanjem zbog visokih troškova
PROBLEMI
HPK: Stočarski sektor pred urušavanjem zbog visokih troškova
ZAGREB - Predstavnici Hrvatske poljoprivredne komore su upozorili da je stočarski sektor pred urušavanjem, razmjeri šteta u stočarstvu kreću se od 1,5 do 2 milijarde kuna, zbog čega traže od Vlade i resornog ministarstva donošenje hitnih mjera.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE