GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Akcije hotela Excelsior prodate za 660,7 mln dinara

Beogradska berza: Akcije hotela Excelsior prodate za 660,7 mln dinara
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.01.2020 / 18:01
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Ukupan promet na Beogradskoj berzi iznosio je danas 670,3 miliona dinara (5,7 miliona evra), čemu je doprinelo blok trgovanje akcijama društva za hotelske, ugostiteljske i turističke usluge Excelsior iz Beograda u iznosu od 660,7 miliona dinara, dok su BELEX indeksi registrovali pad.

Indeks najlikvidnijih akcija BELEX15 je oslabio za 0,4 odsto na 798,18 poena, a BELEXline se spustio za četvrtinu procenta na 1.722,25 poena.

Jedini dobitnik dana je bila obična akcija Komercijalne banke s rastom od oko 0,2 posto na 3.376 dinara, koja je ujedno bila i najtrgovanija sa iznosom od 6,7 miliona dinara.

Naftna industrija Srbije je izgubila 0,5 odsto vrednosti zaključivši trgovanje na nivou od 745 dinara, uz realizaciju od 1,2 miliona dinara, dok je Aerodrom „Nikola Tesla" potonuo za 1,9 odsto na 979 dinara, a isprometovan je za više od 0,8 miliona dinara.

Preferencijalna akcija duvanske industrije „Philip Morris" je oslabila za preko 1,0 odsto na 5.055 dinara i ostvarila trgovanje u iznosu od nepunih 0,2 miliona dinara, dok je Valjaonica bakra Sevojno bila na čelu liste gubitnika s padom od 2,0 procenta na 2.940 dinara, uz promet od približno 0,1 milion dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 50,09 odsto, pri čemu je njihovo učešće u kupovini iznosilo samo pola procenta, a u prodaji 99,68 posto.

Na Berzi danas nije trgovano državnim dužničkim hartijama.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Hotel Excelsior, Naftna industrija Srbije, Aerodrom Nikola Tesla, Philip Morris
PROČITAJ I OVO
Istraživanje WTTC-a: Turistima sve važnija održivost
PUTOVANJA
Istraživanje WTTC-a: Turistima sve važnija održivost
LONDON - Dok Svjetsko vijeće za putovanja i turizam (WTTC) otvara svoj 22. Globalni samit u Rijadu, novo globalno istraživanje potrošača pokazalo je da je apetit za međunarodnim putovanjima sada na najvišoj točki od početka pandemije.
Hoće li inflacija ubiti zimsku sezonu?
ZIMSKI TURIZAM
Hoće li inflacija ubiti zimsku sezonu?
BERLIN - Nakon dvije pandemijske godine, turistički radnici u zimski centrima su se nadali oporavku. No obični građani zbog inflacije štede. Što se ne bi moglo reći za goste dubljeg džepa.
Stonska obilaznica uskoro u funkciji
INVESTICIJE
Stonska obilaznica uskoro u funkciji
ZAGREB - Nakon završetka i srpanjskog svečanog puštanja u promet Pelješkog mosta te dionica pristupnih cesta od Komarne do Prapratnog, ažurni su nas statističari ovog tjedna izvijestili kako je tijekom nepuna četiri mjeseca preko najpoznatijeg i najmodernijeg mosta u Hrvatskoj prešlo ukupno milijun vozila.
Uskoro raspisivanje natječaja za gradnju trećeg kraka autoceste Karlovac-Zagreb
AUTOCESTE
Uskoro raspisivanje natječaja za gradnju trećeg kraka autoceste Karlovac-Zagreb
ZAGREB - Godinama se priča o gradnji trećeg traka autoceste A-1, od Zagreba do Karlovca, a čini se da se uskoro kreće i u realizaciju projekta.
David Solomon nije pogriješio
PRISJEĆANJE
David Solomon nije pogriješio
NEW YORK - Prije godinu dana, kada je Wall Street obarao rekorde, David Solomon, čelni čovjek Goldman Sachsa, upozoravao je da financijska tržišta nisu spremna za eventualno brže zaoštravanje monetarne politike.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE