GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Akcije Komercijalne planule za 26 mln RSD, indeksi pali

Beogradska berza: Akcije Komercijalne planule za 26 mln RSD, indeksi pali
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.02.2021 / 17:37
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Investiciona aktivnost na Beogradskoj berzi je eruptirala poslednjeg trgovačkog dana u nedelji, pri čemu je ukupan promet uzleteo na 1,57 milijardi dinara (preko 13,3 miliona evra), dok su indeksi zaključili trgovanje na negativnoj teritoriji.

Indeks nalikvidnijih akcija BELEX15 pao je za 0,9 posto, na 745,64 poena, i nedelju završava s gubitkom od 0,3 procenta, a BELEXlajn je oslabio za 0,6 odsto, na 1.571,19 poena, ali je u odnosu na prošlu sedmicu i dalje jači za približno 0,9 procenata.

Na tržištu akcija je ubedljivo dominirala Komercijlana banka (KB), nova članica slovenačke NLB grupe.

Obična akcija Komercijalne banke istrgovana je za 22,4 miliona dinara po ceni od 3.190 dinara, manjoj za oko 2,3 posto u odnosu na prethodno trgovanje, dok je njena preferencijalna akcija oslabila za približno 1,2 procenta, na 1.185 dinara, uz promet veći od 3,6 miliona dinara.

Galenika Fitofarmacija je ojačala za preko 0,1 odsto, na 2.454.dinara, i isprometovana je u iznosu od 2,8 miliona dinara, a u istom procentu (iznad 0,1%) porasla je i akcija Naftne industrije Srbije na 633 dinara, uz realizaciju od 0,3 miliona dinara.

Odličano trgovanje na MTP tržištu, vredno nešto manje od 12,7 miliona dinara, zabeležilo je pekarsko preduzeće „Blagoje Kostić – Crni Marko“ iz Pirota, uz snažan skok cene od 20,8 procenata, na 1.450 dinara.

Uspon je nastavila i akcija poljoprivrednog društva Omoljica za 4,2 posto, na 2.397 dinara, uz promet od 1,4 miliona dinara.

Strani investitori su i danas bili pasivni na tržištu akcija.

Pet serija državnih obveznica Srbije, tri dinarske i dve denominovane u evrima, ostvarile su zajedno promet od 1,5 milijardi dinara (pribižno 13 miliona evra), u kojem su strani investitori imali udeo od jedne četvrtine.

Dve serije evroobveznica, jedna s rokom dospeća u septembru 2021. i druga koja dospeva u januaru 2040, istrgovane su zajedno za 790 miliona dinara (6,7 miliona evra), a ostatak prometa si odnele dinarske dužničke hartije.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Philip Morris, Naftna industrija Srbije, Galenika Fitofarmacija
PROČITAJ I OVO
Novi pad na Wall Streetu, katastrofa United Airlinesa
KOREKCIJA
Novi pad na Wall Streetu, katastrofa United Airlinesa
NEW YORK - Američki su indeksi pali drugi uzastopni dan, a najviše su stradale dionice u sektoru zračnog prijevoza.
Bill Miller: Bitcoin ulazi u mainstream, nema govora o balonu
PORUKE
Bill Miller: Bitcoin ulazi u mainstream, nema govora o balonu
NEW YORK - Dugogodišnji investitor Bill Miller smatra kako bitcoin nije balon već kako najpopularnija kriptovaluta čvrsto ulazi u mainstream.
Beogradska berza: Metalac dobitnik dana
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Metalac dobitnik dana
BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze skliznuli su danas naniže, a splasnula je i investiciona aktivnost na domaćem tržištu kapitala.
Zagrebačka burza: Brodari najveći dobitnici, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Brodari najveći dobitnici, indeksi pali
ZAGREB - Domaće tržište kapitala u utorak se vratilo u crveni teritorij, pri čemu su indeksi CROBEX i CROBEX10 oslabili 0,1 posto i 0,2 posto.
Zlato uzletjelo na najvišu razinu u dva mjeseca
PLEMENITI METALI
Zlato uzletjelo na najvišu razinu u dva mjeseca
LONDON – Cijena zlata dosegla je u ponedjeljak najvišu razinu od sedam tjedana jer su slabiji dolar i niži prinosi na američke državne obveznice povećali atraktivnost ovog plemenitog metala, iako je apetit za rizičnijom imovinom i dalje bio jak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE