GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Alfa plam dominirao, indeksi potonuli još dublje

Beogradska berza: Alfa plam dominirao, indeksi potonuli još dublje
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.10.2021 / 20:04
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Ukupan promet na Beogradskoj berzi iznosio je danas 119,6 miliona dinara (1,0 milion evra), koji je najvećim delom ostvaren u trgovanju državnim obveznicama, dok su berzanski indeksi potonuli još dublje.

Indeks BELEX15 je pao za preko 0,5 odsto na 789,67 poena, a BELEXlajn je registrovao gubitak od preko 0,4 procenta i zaključio dan na 1.671,68 poena.

Na tržištu akcija je dominirao vranjski proizvođač grejnih tela i štednjaka Alfa plam s prometom od oko 11,7 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 29.000 dinara.

Preferencijalna akcija Komercijalne banke je pala za 3,2 posto na 2.400 dinara, a ostvarila je trgovanje vredno 1,8 miliona dinara, dok se proizvođač i distributer tehničkih gasova Messer Tehnogas zadržao na nivou od 16.000 dinara uz realizaciju od 1,4 miliona dinara.

Akcije gornjomilanovačkog Metalca su istrgovane za nepunih 1,4 miliona dinara po ceni od 1.835 dinara, za 1,3 procenta nižoj nego na prethodnoj sesiji, dok je preferencijalna akcija duvanske industrije „Filip Moris“ mirovala na 7.400 dinara i zabeležila promet od približno 0,4 miliona dinara.

Cena akcija Naftne industrije Srbije je skliznula za trećinu procenta na 596 dinara, uz realizaciju od 0,2 miliona dinara, dok je najveći gubitnik bilo „Dunav osiguranje“ s padom vrednosti od čak 11,9 posto na 2.671 dinar, uz zanemarljivo trgovanje.

Poljoprivredno preduzeće Feketić iz Sombora isprometovano je na Multilateralnoj trgovinskoj platformi za gotovo 0,9 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 2.102 dinara.

Učešće stranih investitora u ukupnom prometu na tržištu akcija bilo je simbolično.

Dinarska državna obveznica serije RSO20197, koja dospeva u maju 2022. godine, ostvarila je promet u iznosu od 100,9 miliona dinar

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Messer Tehnogas, Komercijalna banka, Aerodrom Nikola Tesla, Naftna industrija Srbije, Dunav osiguranje
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
POTONUĆE
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
ŠANGAJ - Tajvanski ponderirani indeks predvodio je gubitke u Aziji u petak, pavši za 3,44% jer je većina glavnih tržišta u regiji pala zbog eskalacije napetosti na Bliskom istoku.
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet nego prekjučer.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE