GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: BELEX15 porastao oko 10% u 2021.

Beogradska berza: BELEX15 porastao oko 10% u 2021.
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.12.2021 / 19:42
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD - Indeks najlikvidnijih akcija, BELEX15, porastao je u 2021. godini 9,6 odsto i godinu je završio na nivou od 820,8 poena, saopštila je danas brokerska kuća Momentum.

Dodaje se da se najviše trgovalo akcijama Komercijalne banke i da je vrednost realizovanih transakcija iznosila jednu milijardu dinara, uz rast cene od 38 odsto na 4.136 dinara.

Akcija Naftne industrije Srbije (NIS) zabeležila je najslabiji godišnji promet od kada se kotira na berzi od 418,2 miliona dinara, što najbolje odslikava nivo likvidnosti na tržištu i stepen osipanja investitora.

Akcija NIS-a je godinu zaključila na 620 dinara uz pad cene od 3,7 odsto, vrednost akcije Messer Tehnogasa porasla je 12,1 odsto na 15.700 dinara uz promet od 127,5 miliona dinara.

Posle Komercijalne banke, medju dobitnicima se nalaze Alfa plam čija je akcija porasla 28,5 odsto na 26.999 dinara i Jedinstvo iz Sevojna čija je akcija „skočila“ 25 odsto na 8.500 dinara.

Gubitnike predvodi Dunav osiguranje čija je vrednost akcije pala 25,8 odsto na 2.300 dinara, nakon sprovedene nove emisije akcija iz društvenog kapitala koja je bila veća od očekivanja.

Energoprojekt holding „nastavio hod po mukama“, a akcija je izgubila na vrednosti 21,8 odsto i košta 312 dinara, dok je Metalac pao 4,6 odsto i akcija je 1.860 dinara.

Tagovi: Beogradska berza, Komercijalna banka, Naftna industrija Srbije, Messer Tehnogas, BELEX15, BELEXline
PROČITAJ I OVO
Što je pink tax i koliko je i danas prisutan ovaj fenomen?
FENOMENI
Što je pink tax i koliko je i danas prisutan ovaj fenomen?
ANALIZA - “Porez na rozu”, poznatiji kao pink tax, predstavlja pojavu u kojoj se proizvodi namijenjeni ženama prodaju po višim cijenama u odnosu na slične proizvode namijenjene muškarcima.
Je li halving već uračunat u cijenu bitcoina?
KRIPTO SCENA
Je li halving već uračunat u cijenu bitcoina?
NEW YORK - Američki dolar ponovno pokazuje svoju snagu, jučer je dosegnuo petomjesečni maksimum prema euru (za euro je ujutro trebalo platiti samo 1,0603 dolara).
Azijska tržišta: Mješovita izvedba indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Mješovita izvedba indeksa
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta bila su mješovita nakon velike rasprodaje u utorak, a trgovci su pratili trgovinske podatke iz Japana i Singapura u srijedu.
Wall Street: Powellove poruke izazvale dodatnu nervozu
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Powellove poruke izazvale dodatnu nervozu
NEW YORK - Indeks S&P 500 skliznuo je u utorak nakon što je predsjednik Federalnih rezervi Jerome Powell rekao da će kamatne stope možda morati ostati visoke.
Zagrebačka burza: Indeksi pali, promet smanjen
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi pali, promet smanjen
ZAGREB - Dan uoči parlamentarnih izbora, slabašna trgovina na Zagrebačkoj burzi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE