GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: BELEX15 u plusu, BELEXline u padu na nedeljnom nivou

Beogradska berza: BELEX15 u plusu, BELEXline u padu na nedeljnom nivou
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.07.2022 / 18:57
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze zaključeni su poslednjeg trgovačkog dana u sedmici na pozitivnoj teritoriji, dok na nedeljnom nivou beleže mešovite rezultate.

BELEX 15 se oporavio danas za 0,2 posto na 842,55 poena i jači je za 0,6 procenata nego pre sedam dana, dok se BELEXline zadržao na 1.680,82 poena, što je za 0,33 odsto manja vrednost u odnosu na prošlu nedelju.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je skoro 33,8 miliona dinara (287,7 hiljada evra).

Akcije „Dunav osiguranja“ su ojačale za 0,3 procenta na 1.404 dinara, uz promet od nepunih 10,2 miliona dinara, dok je Aerodrom „Nikola Tesla“ istrgovan za 1,5 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 1.500 dinara.

Naftna industrija Srbije je napredovala za približno petinu procenta na 600 dinara po akciji, uz realizaciju ispod 1,3 miliona dinara, a Alta banka je pala za više od 3,8 posto na 3.409 dinara i ostvarila trgovanje u iznosu većem od 0,9 miliona dinara.

Kompanija Metalac iz Gornjeg Milanovca se zadržala na ceni od 1.690 dinara, uz promet od 0,4 miliona dinara.

Aktivnost na MTP tržištu je bila slaba.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 2,31 posto, u prodaji 4,41 procenat, a u kupovini zanemarljiv.

Sedam serija državnih obveznica denominovaih u evrima, koje su namenjene izmirenju obaveza po osnovu restitucije, zabeležilo je ukupan promet od 19,3 miliona dinara (164,7 hiljada evra).

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Dunav osiguranje, Aerodrom Nikola Tesla, Naftna industrija Srbije, Metalac
PROČITAJ I OVO
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta odahnula su nakon dva uzastopna dana rasta, odražavajući kretanja na Wall Streetu uoči podataka o bruto domaćem proizvodu za prvo tromjesečje iz SAD-a koji bi trebali biti objavljeni u četvrtak.
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
POVEZIVANJE
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
ANKARA - Turska, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Katar potpisali su pismo namjere o uspostavi novog prometnog koridora koji bi mrežom cesta i željezničkih pruga trebao povezati Perzijski zaljev s Mediteranom.
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
PLEMENITI METALI
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
NEW YORK - Ozbiljno zaoštravanje napetosti na Bliskom istoku uzrokovalo je i bijeg prema zlatu ili plemenitim metalima, gdje je, barem za zlato, vrhunac dosegnut 12. travnja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE