GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Dunav osiguranje dominiralo, indeksi poklekli

Beogradska berza: Dunav osiguranje dominiralo, indeksi poklekli
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.05.2021 / 16:59
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Trgovanje državnim obveznicama Srbije podiglo je današnji promet na Beogradskoj berzi, „Dunav osguranje“ je dominiralo na tržištu akcija, dok su se indeksi blago spustili, ali nedelju ipak završavaju u velikom plusu.

Ukupan promet na Berzi iznosio je 23,4 miliona dinara (nešto više od 199,2 hiljade evra).

Indeks najlikvidnijih akcija BELEX15 je registrovao neznatnu negativnu korekciju i zaključen je na 776,09 poena, dok je na nedeljnom nivou ojačao za 2,2 procenta.

BELEXline je skliznuo za 0,1 posto na 1.651,38 poena, a u odnosu na prošlu sedmicu je u dobitku od 1,1 odsto.

U fokusu investitora bila je kompanija „Dunav osiguranje“ čije su akcije ostvarile promet od 2,0 miliona dinara, po ceni od 3.611 dinara.

Naftna industrija Srbije je oslabila za trećinu procenta i završila dan na 618 dinara, a isprometovana je za 0,6 miliona dinara, dok je Aerodrom „NIkola Tesla“ mirovao na cenovnom nivou od 1.021 dinar uz realizaciju od 0,2 miliona dinara.

Globos osiguranje je, takođe, istrgovano za 0,2 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 450 dinara, a proizvodno-montažno preduzeće Jedinstvo iz Sevojna je zaključeno u minimalnom plusu na 7.138 dinara, uz promet neznatno ispod 0,1 milion dinara.

Na MTP tržištu je najveću realizaciju imala akcija preduzeća Jugoprevoz Kruševac, u iznosu znatno većem od 0,5 miliona dinara po ceni od 2.500 dinara, istoj kao na prethodnom trgovanju.

Strani investitori su bili uzdržani i u ukupnom prometu na tržištu akcija su imali udeo od 2,11 posto, u kupovini 4,0 procenta, a u prodaji gotovo da nisu učestvovali.

Dinarska državna obveznica serije RSO19181, koja dospeva na naplatu u januaru 2026. godine, ostvarila je promet od 18,7 miliona dinara.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Dunav osiguranje, Naftna industrija Srbije, Globos osiguranje, Jedinstvo Sevojno, Aerodrom Nikola Tesla
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet nego prekjučer.
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
PRINOS
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
OSLO - Norveški državni mirovinski fond izvijestio je u četvrtak o skromnijem povratu na ulaganja u prvom tromjesečju od prosjeka u 2023. godini, uz dobre rezultate u portfelju dionica i gubitke na ulaganjima u obveznice i 'zelenu' energetsku infrastrukturu.
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZABRINJAVAJUĆE
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZAGREB - Tijekom 2023. godine u Hrvatskoj je pala brojnost stoke i peradi, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta porasla su u četvrtak u cijelosti, za razliku od noćnih gubitaka Wall Streeta koji su doveli do pada S&P 500 i Nasdaq Compositea četvrti dan zaredom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE