GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Indeksi mešoviti na startu nedelje

Beogradska berza: Indeksi mešoviti na startu nedelje
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.05.2022 / 22:15
Autor: SEEbiz
BEOGRAD – Početak trgovačke nedelje na domaćem tržištu kapitala obeležili su mešoviti rezultati berzanskih indeksa i nevelika investiciona aktivnost, pri čemu je najviše trgovano akcijama „Dunav osiguranja“.

Ukupan promet na Beogradskoj berzi iznosio je 22,8 miliona dinara (194 hiljade evra).

Indeks BELEX 15 je oslabio za 0,1 procent na 817,26 poena, dok je BELEXlajn ojačao za 0,1 posto na 1.649,90 poena.

Akcije „Dunav osiguranja“ su se oporavile za nepunih 0,4 odsto na 1.121 dinar, a isprometovane su u iznosu od 18,2 miliona dinara.

Valjaonica aluminijuma Impol Seval iz Sevojna je predvodila dobitnike dana s rastom cene od 4,6 posto na 3.975 dinara, uz promet od približno 1,7 miliona dinara, dok je Messer Tehnogas istrgovan za 0,3 miliona dinara po prosečnoj ceni od 15.300 dinara, za 1,3 procenta višoj nego na prethnodnoj sesiji.

Solidan rast vrednosti zabeležile su i akcije Naftne industrije Srbije, za 2,0 odsto na 553 dinara, uz slabu realizaciju.

Novosadska firma za pružanje higijenskih i usluga obezbeđenja Revnost istrgovana je na MTP tržištu za nešto manji od 0,4 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 10.001 dinar.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 4,62 posto, u kupovini 9,24 procenta, a u prodaji nisu učestvovali.

Dve serije državnih obveznica denominovene u evrima, namenjene restituciji, ostvarile su ukupan promet u iznosu od 1,7 miliona dinara (oko 14,7 hiljada evra).

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Dunav osiguranje, Impol Seval, Messer Tehnogas
PROČITAJ I OVO
Kina pooštrila regulativu za potrošačko financiranje
REGULATIVA
Kina pooštrila regulativu za potrošačko financiranje
PEKING - Kina je pooštrila regulativu tvrtkama za potrošačko financiranje, podižući ograničenje kapitala za nebankarske financijske tvrtke koje daju male osobne zajmove.
Bank of Japan podigao kamatne stope prvi put od 2007.
KAMATE
Bank of Japan podigao kamatne stope prvi put od 2007.
TOKYO - Japanska središnja banka povisila je kamatne stope u utorak prvi put od 2007., okončavši jedini svjetski režim negativnih stopa na prvim znakovima snažnog povećanja plaća ove godine.
Azijska tržišta: Nikkei 225 se oporavio nakon poteza središnje banke
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Nikkei 225 se oporavio nakon poteza središnje banke
TOKIO - Azijsko-pacifička tržišta uglavnom su pala u utorak jer ulagači procjenjuju odluke središnje banke o monetarnoj politici Banke Japana i Banke rezervi Australije.
EU će uvesti carine na uvoz ruskog i bjeloruskog žita
ŽITO
EU će uvesti carine na uvoz ruskog i bjeloruskog žita
BRUXELLES - Europska unija priprema se uvesti carine na uvoz žitarica iz Rusije i Bjelorusije kako bi umirila poljoprivrednike i neke zemlje članice, izvijestio je u utorak Financial Times pozivajući se na izvore upoznate s tim planom.
Wall Street: Tehnološki sektor predvodio optimizam
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Tehnološki sektor predvodio optimizam
NEW YORK - Američki indeksi porasli su u ponedjeljak, a Wall Street je pratio ključnu konferenciju o umjetnoj inteligenciji i iščekivao nove smjernice monetarne politike Federalnih rezervi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE