GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Indeksi nastavili rast, promet slab

Beogradska berza: Indeksi nastavili rast, promet slab
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.07.2021 / 22:29
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze su nastavili prvog trgovačkog dana u ovoj sedmici uspon započet krajem prošle nedelje, dok je investiciona aktivnost osetno podbacila.

Ukupan promet na Berzi iznosio je nepunih 1,8 miliona dinara (15,1 hiljada evra).

Indeks najlikvidnijih akcija BELEX 15 je ojačao za više od četvrtine procenta na 775 poena, a BELEXline se popeo za 0,1 posto na 1.646,81 poen.

Proizvodno-montažno preduzeće Jedinstvo iz Sevojna je bilo najtrgovanija akcija s prometom od preko 0,7 miliona dinara, ostvarenim po nepromenjenoj ceni od 8.200 dinara.

Akcija Naftne industrije Srbije je predvodila na listi dobitnika dana uzletevši za čak 1,3 odsto na 607 dinara, a isprometovana je za 0,4 miliona dinara, dok se Fintel energija zadržala na 600 dinara uz realizaciju od četvrt miliona dinara.

Preferencijalna akcija duvanske kompanije „Philip Morris“ mirovala je na nivou od 7.200 dinara, a istrgovana je za 0,2 miliona dinara.

Akcije drugih firmi kojima se danas trgovalo na Open Marketu kao i na MTP tržištu imale su slab učinak.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 3,41 posto, u prodaji 6,82 procenta, a u kupovini nisu učestvovali.

Na Berzi nije trgovano državnim obveznicama Srbije.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Dunav osiguranje, Messer Tehnogas, Komercijalna banka, Philip Morris, Jedinstvo Sevojno, Naftna industrija Srbije
PROČITAJ I OVO
Venecija ovaj tjedan počinje naplaćivati ulaz
POTEZI
Venecija ovaj tjedan počinje naplaćivati ulaz
VENECIJA - Venecija će ovaj tjedan jednodnevnim izletnicima početi naplaćivati ulaz u grad, što je prvi takav slučaju u svijetu. Namijenjen je smanjenju pritiska na drevni talijanski grad koji tone pod težinom masovnog turizma.
Cijene vozarina napokon se smiruju
BRODARSKO TRŽIŠTE
Cijene vozarina napokon se smiruju
ANALIZA - Prošlog je tjedna Drewry World Container Index, koji mjeri prosjek cijena prijevoza kontejnera na osam interkontinentalnih trgovačkih ruta istok-zapad, dosegnuo najnižu razinu od siječnja.
Kolanović: Korekcija američkih dionica nije gotova
ANALITIČARI
Kolanović: Korekcija američkih dionica nije gotova
NEW YORK - Pad američkih dionica u posljednja tri tjedna bio je početak rasprodaje koja će se vjerojatno produbiti zajedno s rastućim makroekonomskim rizicima, uključujući rastuće prinose na državne obveznice, snažan dolar i povišene cijene nafte, kaže JPMorgan Chase & Co.' s Marko Kolanović.
Fidelity revidirao srednjoročne izglede za bitcoin
PROGNOZE
Fidelity revidirao srednjoročne izglede za bitcoin
NEW YORK - Fidelity Digital Assets zadržao je svoje pozitivne kratkoročne izglede za Bitcoin nakon prvog kvartala, ali je revidirao svoje srednjoročne izglede na temelju nekoliko paramaetara.
Boštjan Noč prvi predsjednik Europskog pčelarskog saveza
PČELARI
Boštjan Noč prvi predsjednik Europskog pčelarskog saveza
LJUBLJANA - Na današnjoj izbornoj skupštini Europskog pčelarskog saveza (EBA) predsjednik Slovenskog pčelarskog saveza Boštjan Noč izabran je za prvog predsjednika spomenute organizacije sa sjedištem u Sloveniji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE