GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Indeksi pali na dnevnom i nedeljnom nivou

Beogradska berza: Indeksi pali na dnevnom i nedeljnom nivou
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.01.2021 / 21:02
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Trgovanje državnim obveznicama Srbije obezbedilo je da na Beogradskoj berzi danas bude zabeležen visok promet u ukupnom iznosu od gotovo 294,8 miliona dinara (2,5 miliona evra), dok su berzanski indeksi potonuli i na dnevnom i na nedeljnom nivou.

Indeks najlikvidnijih akcija, BELEX15, pao je danas za preko 0,9 odsto, na 736,06 poena, i njegov gubitak u odnosu prošlu sedmicu iznosi približno 1,5 procenata, dok je BELEXlajn oslabio za 0,5 posto, na 1.546,62 poena, pri čemu je na nedeljnom nivou u minusu od 0,9 procenata.

Galenika Fitofarmacija je ostala u fokusu investitora drugi dan zaredom. Njene akcije su ostvarile isprometovane za 3,6 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 2.550 dinara.

Obična akcija Komercijalne banke je skliznula za 0,1 posto, na 3.000 dinara, a istrgovana je za 0,3 miliona dinara.

Promet ostalih akcija na Open Marketu bio je vrlo skroman.

Vredno pomena je trgovanje akcijama društva Poljoprivredna proizvodnja Miletić na MTP tržištu u iznosu od 2,0 miliona dinara uz skok cene od preko 1,7 odsto, na 4.279 dinara. Solidan učinak, vredan 0,7 miliona dinara, imala je i akcija poljoprivrednog preduzeća Omoljica po ceni od 1.260 dinara, za 0,4 procenta većoj nego juče.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali minimalan udeo od 3,08 posto, u kupovini 6,15 procenata a u prodaji nisu učestvovali.

Dve serije državnih obveznica, jedna dinarska i druga denominovana u evrima, zabeležile su zajedno promet od 287,8 miliona dinara, od čega se na dinarsku obveznicu serije RSO16142, s rokom dospeća u julu 2023. godine, odnosi više od 287,4 miliona dinara.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Aerodrom Nikola Tesla, Naftna industrija Srbije, Komercijalna banka, Galenika Fitofarmacija, Poljoprivredna proizvodnja Miletić
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEGATIVNI NIZ
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEW YORK - Indeksi S&P 500 i Nasdaq Composite u petak su pali šesti put zaredom, na putu za svoje najduže gubitničke nizove u više od godinu dana.
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
POTONUĆE
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
ŠANGAJ - Tajvanski ponderirani indeks predvodio je gubitke u Aziji u petak, pavši za 3,44% jer je većina glavnih tržišta u regiji pala zbog eskalacije napetosti na Bliskom istoku.
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE