GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Indeksi pali na dnevnom i nedeljnom nivou

Beogradska berza: Indeksi pali na dnevnom i nedeljnom nivou
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.01.2021 / 21:02
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Trgovanje državnim obveznicama Srbije obezbedilo je da na Beogradskoj berzi danas bude zabeležen visok promet u ukupnom iznosu od gotovo 294,8 miliona dinara (2,5 miliona evra), dok su berzanski indeksi potonuli i na dnevnom i na nedeljnom nivou.

Indeks najlikvidnijih akcija, BELEX15, pao je danas za preko 0,9 odsto, na 736,06 poena, i njegov gubitak u odnosu prošlu sedmicu iznosi približno 1,5 procenata, dok je BELEXlajn oslabio za 0,5 posto, na 1.546,62 poena, pri čemu je na nedeljnom nivou u minusu od 0,9 procenata.

Galenika Fitofarmacija je ostala u fokusu investitora drugi dan zaredom. Njene akcije su ostvarile isprometovane za 3,6 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 2.550 dinara.

Obična akcija Komercijalne banke je skliznula za 0,1 posto, na 3.000 dinara, a istrgovana je za 0,3 miliona dinara.

Promet ostalih akcija na Open Marketu bio je vrlo skroman.

Vredno pomena je trgovanje akcijama društva Poljoprivredna proizvodnja Miletić na MTP tržištu u iznosu od 2,0 miliona dinara uz skok cene od preko 1,7 odsto, na 4.279 dinara. Solidan učinak, vredan 0,7 miliona dinara, imala je i akcija poljoprivrednog preduzeća Omoljica po ceni od 1.260 dinara, za 0,4 procenta većoj nego juče.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali minimalan udeo od 3,08 posto, u kupovini 6,15 procenata a u prodaji nisu učestvovali.

Dve serije državnih obveznica, jedna dinarska i druga denominovana u evrima, zabeležile su zajedno promet od 287,8 miliona dinara, od čega se na dinarsku obveznicu serije RSO16142, s rokom dospeća u julu 2023. godine, odnosi više od 287,4 miliona dinara.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Aerodrom Nikola Tesla, Naftna industrija Srbije, Komercijalna banka, Galenika Fitofarmacija, Poljoprivredna proizvodnja Miletić
PROČITAJ I OVO
Vučković: Nakon sedam godina, raste proizvodnja mlijeka
MLIJEKO
Vučković: Nakon sedam godina, raste proizvodnja mlijeka
ZAGREB - Ministrica poljoprivrede Marija Vučković pohvalila se u petak rastom poljoprivredne proizvodnje, rastom izvoza i smanjenjem uvoza u prošloj godini, te rastom proizvodnje mlijeka u posljednjih osam mjeseci, prvi put nakon sedam godina.
Hrvatska na međunarodnom tržištu izdala obveznice vrijedne dvije milijarde eura
OBVEZNICE
Hrvatska na međunarodnom tržištu izdala obveznice vrijedne dvije milijarde eura
ZAGREB - Ministarstvo financija objavilo je u petak da je na međunarodnom tržištu kapitala realiziralo dvije tranše obveznica u ukupnom nominalnom iznosu od 2 milijarde eura, što je prvo zaduženje države obveznicama od početka godine.
Deveti uzastopni mjesec rasta vrijednosti udjela mirovinskih fondova
TREND
Deveti uzastopni mjesec rasta vrijednosti udjela mirovinskih fondova
ZAGREB - Na kraju siječnja 2021. vrijednost udjela (NAV) hrvatskih obveznih mirovinskih fondova iznosio je 120,24 milijarde kuna.
Azijska tržišta: Indeksi potonuli više od dva posto
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi potonuli više od dva posto
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u petak cijene dionica zaronile na najniže razine u mjesec dana jer je ulagače uznemirio oštar pad cijena dionica na Wall Streetu, nakon što su prinosi na američke državne obveznice dosegnuli najviše razine u godinu dana.
Wall Street oštro pao, tehnološki sektor pod pritiskom
OŠTAR PAD
Wall Street oštro pao, tehnološki sektor pod pritiskom
NEW YORK - Na Wall Streetu su u četvrtak burzovni indeksi oštro pali, pri čemu je Nasdaq zabilježio najveći dnevni gubitak u četiri mjeseca, što je posljedica pritiska na tehnološki sektor nakon rasta prinosa na državne obveznice.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE