GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Indeksi pali na dnevnom i nedeljnom nivou

Beogradska berza: Indeksi pali na dnevnom i nedeljnom nivou
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.01.2021 / 21:02
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Trgovanje državnim obveznicama Srbije obezbedilo je da na Beogradskoj berzi danas bude zabeležen visok promet u ukupnom iznosu od gotovo 294,8 miliona dinara (2,5 miliona evra), dok su berzanski indeksi potonuli i na dnevnom i na nedeljnom nivou.

Indeks najlikvidnijih akcija, BELEX15, pao je danas za preko 0,9 odsto, na 736,06 poena, i njegov gubitak u odnosu prošlu sedmicu iznosi približno 1,5 procenata, dok je BELEXlajn oslabio za 0,5 posto, na 1.546,62 poena, pri čemu je na nedeljnom nivou u minusu od 0,9 procenata.

Galenika Fitofarmacija je ostala u fokusu investitora drugi dan zaredom. Njene akcije su ostvarile isprometovane za 3,6 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 2.550 dinara.

Obična akcija Komercijalne banke je skliznula za 0,1 posto, na 3.000 dinara, a istrgovana je za 0,3 miliona dinara.

Promet ostalih akcija na Open Marketu bio je vrlo skroman.

Vredno pomena je trgovanje akcijama društva Poljoprivredna proizvodnja Miletić na MTP tržištu u iznosu od 2,0 miliona dinara uz skok cene od preko 1,7 odsto, na 4.279 dinara. Solidan učinak, vredan 0,7 miliona dinara, imala je i akcija poljoprivrednog preduzeća Omoljica po ceni od 1.260 dinara, za 0,4 procenta većoj nego juče.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali minimalan udeo od 3,08 posto, u kupovini 6,15 procenata a u prodaji nisu učestvovali.

Dve serije državnih obveznica, jedna dinarska i druga denominovana u evrima, zabeležile su zajedno promet od 287,8 miliona dinara, od čega se na dinarsku obveznicu serije RSO16142, s rokom dospeća u julu 2023. godine, odnosi više od 287,4 miliona dinara.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Aerodrom Nikola Tesla, Naftna industrija Srbije, Komercijalna banka, Galenika Fitofarmacija, Poljoprivredna proizvodnja Miletić
PROČITAJ I OVO
Zlato uzletjelo na najvišu razinu u dva mjeseca
PLEMENITI METALI
Zlato uzletjelo na najvišu razinu u dva mjeseca
LONDON – Cijena zlata dosegla je u ponedjeljak najvišu razinu od sedam tjedana jer su slabiji dolar i niži prinosi na američke državne obveznice povećali atraktivnost ovog plemenitog metala, iako je apetit za rizičnijom imovinom i dalje bio jak.
Dolarov indeks blizu najnižih razina u sedam tjedana
FOREX
Dolarov indeks blizu najnižih razina u sedam tjedana
LONDON - Tečaj dolara u utorak se zadržao blizu najniže razine u gotovo sedam tjedana prema najvažnijim svjetskim valutama na deviznim tržištima, a euro je dodatno ojačao jer su investitori optimističniji u vezi dinamike cijepljenja u Europi.
Mfin na aukciji prodao 2,34 milijarde kuna trezorskih zapisa
TREZORCI
Mfin na aukciji prodao 2,34 milijarde kuna trezorskih zapisa
ZAGREB - Ministarstvo financija u utorak je na aukciji prodalo gotovo 2,34 milijarde kuna trezorskih zapisa, što je 139 milijuna kuna više od planiranoga, pri čemu su trezorci s rokom dospijeća za godinu dana plasirani po kamatnoj stopi od svega 0,02 posto.
SAD će preporučiti građanima da ne putuju u 80 posto zemalja svijeta
PREPORUKE
SAD će preporučiti građanima da ne putuju u 80 posto zemalja svijeta
WASHINGTON - Američki State Department rekao je u ponedjeljak kako će preporuku građanima da ne putuju u određene države proširiti na oko 80% zemalja diljem svijeta zbog "rizika bez presedana za putnike" uslijed pandemije covida-19.
Zbog Brexita sve više robe isporučuje se preko Sjeverne Irske
ROBA
Zbog Brexita sve više robe isporučuje se preko Sjeverne Irske
LONDON - Sve više kompanija isporuke roba između Irske i Velike Britanije preusmjerava preko Sjeverne Irske da bi izbjegle birokraciju i kašnjenja nakon brexita, tvrde u dublinskoj luci.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE