GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Indeksi potonuli dublje, trgovanje akcijama podbacilo

Beogradska berza: Indeksi potonuli dublje, trgovanje akcijama podbacilo
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.04.2021 / 17:01
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Promet na domaćem tržištu akcija je podbacio danas, a BELEX indeksi su povećali gubitke.

Ukupan promet na Beogradskoj berzi, uključujući i trgovanje državnim obveznicama, iznosio je približno 22,6 miliona dinara (192 hiljade evra).

Indeks BELEX15 se spustio za četvrtinu procenta na 750,72 poena, a BELEXlajn je skliznuo za nešto više od 0,1 posto, na 1.617,01 poen.

Znatno je opala investiciona aktivnost na Open Marketu, gde je najveći promet iznosio 0,7 miliona dinara, koji je ostvarila obična akcija Komercijalne banke uz rast cene od 1,0 posto, na 3.302 dinara.

Istovremeno, preferencijalna akcija ovog zajmodavca je bila najveći gubitnik s padom od 21,1 odsto, na 1.206 dinara, uz realizaciju od 0,4 miliona dinara.

Saobraćajno preduzeće Lasta je registrovalo rast vrednosti od 1,3 procenta, na 1.100 dinara, a isprometovano je za preko 0,5 miliona dinara, dok se akcija Naftne industrije Srbije povukla sa ranijeg nivoa za trećinu procenta, na 618 dinara, uz promet od 0,5 miliona dinara.

Vranjski proizvođač grejnih tela i šteđnaka Alfa plam je istrgovan za 0,2 miliona dinara po ceni od 20.700 dinara, za 0,2 posto nižoj nego u sredu, a identičnu realizaciju imala je akcija Alta banke koja je skliznula za 0,1 procenat, na 4.301 dinar. .

Osetno bolje raspoloženje investitora vladalo je na MTP tržištu.

Poljoprivredno preduzeće Borac iz Šurjana isprometovano je za 6,9 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 3.450 dinara, dok je akcija poljoprivrednog društva Irmovo Kisač skočila za 6,3 procenta, na 1.927 dinara, uz trgovaje vredno 2,6 miliona dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 2,43 posto, u kupovini 4,81 procenat, a u prodaji zanemaljiv.

Državna obveznica serije RSO15118, denominovana u evrima i s rokom dospeća u julu 2025. godine, zabeležila je promet od 9,2 miliona dinara (oko 78,6 hiljada evra), pri čemu su strani ulagači učestvovali u kupovini sa 50 posto.

Tagovi: Beogradska berza, Lasta, Alta banka, BELEX15, BELEXline, Dunav osiguranje, Messer Tehnogas, Komercijalna banka, Philip Morris, Naftna industrija Srbije
PROČITAJ I OVO
Niz investicija na Brijunima
INVESTICIJE
Niz investicija na Brijunima
PULA - Započela je revitalizacija Malog Brijuna i uređenje građevine s edukacijsko-istraživačkom namjenom.
Tesla drži 1,3 milijarde dolara u bitcoinu
BITCOIN
Tesla drži 1,3 milijarde dolara u bitcoinu
SAN FRANCISCO - Unatoč nedavnoj zabrinutosti zbog utjecaja bitcoina na okoliš, Tesla nije nastavio prodavati bitcoin.
Azijska tržišta: Blagi rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Blagi rast indeksa
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u utorak cijene dionica blago porasle i tako se odmaknule od najnižih razina u sedam mjeseci, a porasle su i cijene nafte, dok je dolar oslabio prema košarici valuta.
Evo kakva je veza između Amazona i uzleta bitcoina
POVEZANOST
Evo kakva je veza između Amazona i uzleta bitcoina
SAN FRANCISCO - Osim što je Elon Musk dao novi optimizam investitorima u bitcoin, najavivši nedavno da će Tesla ponovno početi prihvaćati bitcoin kao sredstvo plaćanja, tijekom proteklih je dana stigla još jedna pozitivna vijest vezana uz kriptovalute.
SAD preporučuje da se ne putuje u Španjolsku i Portugal
PREPORUKE
SAD preporučuje da se ne putuje u Španjolsku i Portugal
WASHINGTON - Američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) i State Department upozorili su da ne bi trebalo putovati u Španjolsku, Portugal, na Cipar i u Kirgistan zbog sve većeg broja zaraženih koronavirusom u tim zemljama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE