GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Indeksi pozitivni na nedeljnom nivou, promet anemičan

Beogradska berza: Indeksi pozitivni na nedeljnom nivou, promet anemičan
NEDELJNI PREGLED BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.06.2021 / 08:29
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze završili su poslednji trgovački dan u nedelji s mešovitim rezultatima, ali su u odnosu na prošlu sedmicu u minimalnom plusu, dok je aktivnost investitora ostala anemična.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 9,4 miliona dinara (80,3 hiljade evra).

Indeks BELEX 15 se blago popeo na 782,16 poena, dok se BELEXline zanemarljivo spustio i zaključio trgovanje na 1.660,05 poena. Oba reperna indeksa domaćeg tržišta kapitala su na nedeljnom nivou neznatno jača.

Obična akcija Komercijalne banke je neutralisala jučerašnji pad, ojačavši za 0,2 procenta na 3.750 dinara, a istrgovana je za nešto manje od 1,9 miliona dinara.

Proizvodno-montažno preduzeće Jedinstvo iz Sevojna je ostvarilo promet od 0,6 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 8.000 dinara, dok je akcija Naftne industrije Srbije porasla za trećinu procenta na 609 dinara, uz realizaciju iznad 0,4 miliona dinara.

Kompanija Messer Tehnogas, proizvođač i distributer tehničkih gasova, potonula je na 14.400 dinara, izgubivši 0,7 posto vrednosti, a isprometovana je za 0,4 miliona dinara, dok se Globos osiguranje zadržalo na 430 dinara uz promet od 0,3 miliona dinara.

Privredno društvo Autotehna iz Topole je na MTP tržištu istrgovano za ukupno oko 5,2 miliona dinara po ceni od 115 dinara, uz jednak pojedinačni iznos po transakciji.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 25,19 posto, u kupovini 27,34 procenta, a u prodaji 23,03 odsto.

Na Berzi nije trgovano državnim dužničkim hartijama.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Globos osiguranje, Naftna industrija Srbije, Globos osiguranje, Jedinstvo Sevojno, Messer Tehnogas, Aerodrom Nikola Tesla
PROČITAJ I OVO
EIF partner Hrvatskoj i Sloveniji u početnom financiranju istraživačkih projekata
PARTNERI
EIF partner Hrvatskoj i Sloveniji u početnom financiranju istraživačkih projekata
LJUBLJANA - Četrdeset milijuna eura namijenjenih pokretanju i komercijalizaciji razvojnih projekata na različitim područjima u Hrvatskoj i Sloveniji bit će dostupno preko regionalne platforme za prijenos tehnologija koju su osnovali Europski investicijski fond (EIF), Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) i slovenska razvojna SID banka.
U Hrvatskoj uništeno čak 40 posto pčelinjih zajednica
PČELE
U Hrvatskoj uništeno čak 40 posto pčelinjih zajednica
BJELOVAR - Ovo je već treća zaredom loša pčelarska godina, pa će se itekako osjetiti nedostatak domaćeg meda na tržištu. Mnoge su pčelinje zajednice stradale još zimus, a onda je podbacila i cvatnja medonosnog bilja.
Zagrebačka burza: Slab promet, Podravka i dalje u fokusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Slab promet, Podravka i dalje u fokusu
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze u ponedjeljak su stagnirali, a dok se čekaju polugodišnja financijska izvješća kompanija jedina s milijunskim prometom bila je dionica Podravke, koja je svoje poslovne rezultate objavila još prošli tjedan.
Bitcoin katapultiran iznad 39.000 dolara, prvi put u šest tjedana
UZLET
Bitcoin katapultiran iznad 39.000 dolara, prvi put u šest tjedana
NEW YORK - Kraj srpnja donio je noivi uzlet bitcoina na tržištu kriptovaluta.
Pelješac nadmašio rekordnu 2019.
REKORDI
Pelješac nadmašio rekordnu 2019.
PELJEŠAC -Polako se budi turizam i na krajnjem jugu. Dok je Dubrovnik na otprilike 50 posto rezultata iz 2019., Orebić i okolica gotovo su premašili i ostvareno u toj rekordnoj godini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE