GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Indeksi se oporavili, trgovanje oskudno

Beogradska berza: Indeksi se oporavili, trgovanje oskudno
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.06.2021 / 19:25
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Investiciona aktivnost na domaćem tržištu akcija bila je i danas oskudna, dok su BELEX indeksi nadoknadili gubitke zabeležene u ponedeljak.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je preko 3,7 miliona dinara (32 hiljade evra).

Indeks BELEX15 se oporavio za 0,1 odsto i zaključio trgovanje na 782,32 poena, a BELEXline je ojačao za petinu procenta na 1.661,81 poena.

Najveći promet, vredan oko 0,7 miliona dinara, ostvarila je akcija "Dunav osiguranja" po nepromenjenoj ceni od 3.650 dinara, a sledi saobraćajno preduzeće Lasta, čija se akcija takođe zadržala na ranijem cenovnom nivou od 1.200 dinara uz realizaciju od 0,6 miliona dinara.

Proizvodno-montažno preduzeće Jedinstvo iz Sevojna je bilo jedini dobitnik s porastom cene od 2,5 posto na 8.200 dinara, uz promet od 0,4 miliona dinara, dok je Naftna industrija Srbije jedina zabeležila gubitak vrednosti za više od 0,1 odsto, na 607 dinara, a istrgovana je za 0,3 miliona dinara.

Aktivnost na MTP tržištu je takođe bila anemična, što ilustruje podatak da je najveći promet iznosio samo 0,2 miliona dinara, a ostvarilo ga je poljoprivredno društvo Irmovo Kisač po nepromenjenoj ceni od 2.400 dinara.

Strani investitori ni danas nisu aktivni na domaćem tržištu akcija u meri koja je vredna pomena, ali su, s druge strane, učestvovali u kupovini državnih dužničkih hartija sa udelom od 48 procenata.

Pet serija obveznica Republike Srbije denominovanih u evrima istrgovano je zajedno za približno 1,3 miliona dinara (10,9 hiljada evra), uz gotovo pođednak udeo svake pojedinačno u ukupnom prometu.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Dunav osiguranje, Lasta, Jedinstvo Sevojno, Naftna industrija Srbije
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEGATIVNI NIZ
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEW YORK - Indeksi S&P 500 i Nasdaq Composite u petak su pali šesti put zaredom, na putu za svoje najduže gubitničke nizove u više od godinu dana.
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
POTONUĆE
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
ŠANGAJ - Tajvanski ponderirani indeks predvodio je gubitke u Aziji u petak, pavši za 3,44% jer je većina glavnih tržišta u regiji pala zbog eskalacije napetosti na Bliskom istoku.
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE