GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Indeksi smanjili gubitke, Lasta dobitnica dana

Beogradska berza: Indeksi smanjili gubitke, Lasta dobitnica dana
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.01.2020 / 18:28
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Na Beogradskoj berzi je danas trgovanje akcijama bilo neznatno bolje nego u utorak, državne dužničke hartije su kao i obično „planule", a BELEX indeksi su neutralisali gubitke zabeležene na prethodnoj trgovinskoj sesiji.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 457,3 miliona dinara (oko 3,9 miliona evra).

Oba indeksa su ojačala za petinu procenta, tako da je BELEX 15 završio dan na nivou od 803,31 poena, a BELEXlajn na 1.728,13 poena.

Najveći promet je imao proizvođač i distributer tehničkih gasova Messer Tehnogas, koji je istrgovan za 4,4 miliona dinara uz rast cene od 1,4 odsto na 13.989 dinara.

Akcija „Dunav osiguranja" je neznatno oslabila na 3.304 dinara, uz realizaciju u iznosu od 1,4 miliona dinara, a Naftna industrija Srbije je skliznula za 0,1 procenat na 742 dinara i zabeležila trgovanje od 1,1 milion dinara.

Aerodrom „Nikola Tesla" je isprometovan za 1,0 milion dinara po ceni od 993 dinara, za 0,4 odsto višoj nego prethodnog dana, dok je saobraćajno preduzeće „Lasta" bilo na čelu liste dobitnika sa skokom od 5,5 procenata na 650 dinara, uz promet od 0,1 milion dinara.

Preduzeća „Termika-Beograd" je na MTP tržištu istrgovano za približno 4,3 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 4.400 dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 28,52 odsto, i to u kupovini 45,76 procenata a u prodaji 11,29 posto.

Državna dinarska obveznica RSO16142, koja dospeva na naplatu u julu 2023. godine, ostvarila je promet vredan 443,8 miliona dinara.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Lasta, Messer Tehnogas, Dunav osiguranje, Aerodrom Nikola Tesla
PROČITAJ I OVO
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZABRINJAVAJUĆE
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZAGREB - Tijekom 2023. godine u Hrvatskoj je pala brojnost stoke i peradi, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta porasla su u četvrtak u cijelosti, za razliku od noćnih gubitaka Wall Streeta koji su doveli do pada S&P 500 i Nasdaq Compositea četvrti dan zaredom.
Wall Street pao četvrti dan zaredom
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street pao četvrti dan zaredom
NEW YORK - Na Wall Streetu je u srijedu burzovni S&P 500 indeks pao četvrti dan zaredom jer poslovni rezultati kompanija nisu impresivni i jer je sve jasnije da američka središnja banka neće smanjiti kamatne stope tako brzo kao što se očekivalo.
Što je pink tax i koliko je i danas prisutan ovaj fenomen?
FENOMENI
Što je pink tax i koliko je i danas prisutan ovaj fenomen?
ANALIZA - “Porez na rozu”, poznatiji kao pink tax, predstavlja pojavu u kojoj se proizvodi namijenjeni ženama prodaju po višim cijenama u odnosu na slične proizvode namijenjene muškarcima.
Je li halving već uračunat u cijenu bitcoina?
KRIPTO SCENA
Je li halving već uračunat u cijenu bitcoina?
NEW YORK - Američki dolar ponovno pokazuje svoju snagu, jučer je dosegnuo petomjesečni maksimum prema euru (za euro je ujutro trebalo platiti samo 1,0603 dolara).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE