GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Indeksi u plusu, dobitnik dana Komercijalna banka

Beogradska berza: Indeksi u plusu, dobitnik dana Komercijalna banka
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.02.2021 / 19:00
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze su nastavili danas rast, pri čemu je preferencijalna akcija Komercijalne banke bila najveći dobitnik sa skokom cene od neverovatnih 26,4 posto.

Ukupan promet na domaćem tržištu akcija je bio skroman i iznosio je 19 miliona dinara (nešto više od 161,5 hiljada evra).

Indeks BELEX15 je porastao za preko 0,1 odsto, na 734,33 poena, a BELEXlajn je ojačao za četvrtinu procenta na 1.536,77 poena.

Najveće interesovanje investitora i dalje je vladalo za običnom akcijom Komercijalne banke, koja je istrgovana u iznosu od 9,1 milion dinara po prosečnoj ceni od 2.947 dinara, zanemarljivo nižoj nego juče, dok je preferencijalna akcija ove banke uzletela za 26,4 procenta na 900 dinara, uz simboličan promet.

Naftna industrija Srbije se zadržala na cenovnom nivou od 630 dinara, uz realizaciju od 5,6 miliona dinara, a valjaonica aluminijuma Impol Seval iz Sevojna je isprometovana za 0,4 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 3.550 dinara.

Akcija kompanije „Dunav osiguranje“ zabeležila je rast vrednosti od 5,4 posto, na 3.347 dinara, uz trgovanje vredno vredno 0,1 milion dinara, a identičan učinak je imala Fintel energija, koja je ojačala za nepunih 0,2 procenta na 646 dinara.

Aerodrom „Nikola Tesla“ je takođe isprometovan za 0,1 milion dinara po ceni od 1.000 dinara, istoj kao na prethodnom trgovanju.

Na MTP tržištu je snažno palo poljoprivredno društvo Omoljica, za 3,2 procenta na 1.936 dinara, uz realizaciju od skoro 2,0 miliona dinara, a nasuprot tome, vrtoglavi rast cene od 26,5 posto na 1.897 dinara, zabeležilo je preduzeće za poljoprivrednu proizvodnju Borac iz Šurjana, koje je istrgovano za oko 1,1 milion dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 70,60 posto, u kupovini 66,46 procenta a u prodaji 74,74 odsto.

Na Berzi danas nije trgovano državnim obveznicama Srbije.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Naftna industrija Srbije, Komercijalna banka, Aerodrom Nikola Tesla, Impol Seval, Dunav osiguranje
PROČITAJ I OVO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
POTONUĆE
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
ŠANGAJ - Tajvanski ponderirani indeks predvodio je gubitke u Aziji u petak, pavši za 3,44% jer je većina glavnih tržišta u regiji pala zbog eskalacije napetosti na Bliskom istoku.
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet nego prekjučer.
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
PRINOS
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
OSLO - Norveški državni mirovinski fond izvijestio je u četvrtak o skromnijem povratu na ulaganja u prvom tromjesečju od prosjeka u 2023. godini, uz dobre rezultate u portfelju dionica i gubitke na ulaganjima u obveznice i 'zelenu' energetsku infrastrukturu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE