GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Komercijalna banka najtrgovanija, indeksi mešoviti

Beogradska berza: Komercijalna banka najtrgovanija, indeksi mešoviti
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.02.2021 / 19:47
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD - Trgovanje akcijama Komercijalne banke doprinelo je danas porastu ukupnog prometa na Beogradskoj berzi u odnosu na utorak, dok su BELEX indeksi završili tgovanje s mešovitim rezultatima.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 17,8 miliona dinara (159,1 hiljada evra).

Indeks najlikvidnijih akcija BELEX15 registrovao je oštar pad od 0,7 posto, na 752,82 poena, a BELEXline je ojačao za petinu procenta na 1.578,89 poena.

Za preferencijalnu akciju Komercijalne banke ovo je bio uspešan dan, budući da je porasla za skoro 4,3 odsto, na 1.199 dinara, i zabeležila promet od 10 miliona dinara.

Među dobitnicima je bila i Naftna industrija Srbije s rastom cene od približno 1,0 posto, na 637 dinara, uz realizaciju od preko 1,9 miliona dinara, dok je preferencijalna akcija duvanske industrije Philip Morris zaključila trgovanje s dobitkom od 0,3 procenta, na 6.150 dinara, a isprometovana je za gotovo 1,9 miliona dinara.

Proizvođač i distributer tehničkih gasova Messer Tehnogas je pao za nešto manje od 0,4 procenta, spustivši se na 13.850 dinara, a istrgovan je za oko 0,2 miliona dinara.

Poljoprivredno društvo Omoljica je na MTP tržištu izgubilo skoro 3,1 odsto vrednosti, i zaključilo dan na 2.251 dinar, uz trgovanje u iznosu od nepunih 1,2 miliona dinara, dok se poljoprivredno preduzeće Borac iz Šurjana zadržalo na cenovnom nivou od 3.500 dinara, uz realizaciju od 0,8 miliona dinara.

Strani investitori su i danas bili prilično uzdržani. U ukupnom prometu na tržištu akcija imali su udeo od 3,96 posto, u kupovini 7,54 procenta a u prodaji gotovo da nisu učestvovali (udeo 0,39%).

Dve serije državnih obveznica Srbije, denominovane u evrima, ostvarile su ukupan promet od približno 0,8 miliona dinara (6.599 evra), pri čemu je svaka odnela polovinu od ukupnog iznosa.

Tagovi: Beogradska berza, Poljoprivredno društvo Omoljica, BELEX15, BELEXline, Philip Morris, Naftna industrija Srbije, Impol Seval, Komercijalna banka, Messer Tehnogas
PROČITAJ I OVO
Pandemija smanjila konzumaciju piva u Češkoj
PIVO
Pandemija smanjila konzumaciju piva u Češkoj
PRAG - Konzumacija piva u Češkoj pala je u pandemijskoj 2020. godini na najnižu razinu u gotovo 60 godina, pokazali su podaci udruge pivara.
Puni profil Ipsilona do tunela Učka otvorit će se znatno prije roka
IPSILON
Puni profil Ipsilona do tunela Učka otvorit će se znatno prije roka
PULA - Jučerašnje otvaranje Parka narodnog ustanka u Pazinu, gdje je Bina Istra bila donator, bila je prigoda da upitamo direktora upravljanja i održavanja Christiana Santalezu kako napreduju radovi na Ipsilonu.
Kina bi mogla testirati svoju digitalnu valutu na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu
TEST
Kina bi mogla testirati svoju digitalnu valutu na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu
PEKING - Kina bi mogla testirati svoju digitalnu valutu među stranim sportašima na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu 2022. godine.
Svjetska potrošnja vina najmanja od 2002.
VINO
Svjetska potrošnja vina najmanja od 2002.
PARIZ - Svjetski potrošnja vina u 2020. godini pala je za tri posto u odnosu na 2019., na najnižu razinu od 2002. godine, navodi se u izvješću koje je objavila Međunarodna organizacija za vinogradarstvo i vinarstvo.
Stratezi JPMorgana zabrinuti za bitcoin
BITCOIN
Stratezi JPMorgana zabrinuti za bitcoin
NEW YORK - Kad je u posljednjih nekoliko navrata Nikolaos Panigirtzoglou svjedočlio ovako negativnom trendu u cijeni bitcoina, kupci bi se vratili i spriječili dublju korekciju. Ovoga puta, strateg JPMorgana je zabrinut.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE