GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Komercijalna banka u fokusu, indeksi bez promena

Beogradska berza: Komercijalna banka u fokusu, indeksi bez promena
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.04.2020 / 21:48
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD - Kraj trgovačke nedelje na Beogradskoj berzi, indeksi su završili s pozitivnim rezultatom i osetno jači u odnosu na prethodnu sedmicu, dok je investiciona aktivnost ostala malodušna.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 11,6 miliona dinara (98,7 hiljada evra). Oba berzanska indeksa su danas mirovala u odnosu na nivo na zatvaranju u četvrtak.

BELEX15 se zadržao na 645,32 poena, ali je na nedeljnom nivou ojačao za 1,2 procenta, a BELEXline se stabilizovao na 1.443,41 poena, pri čemu beleži dobitak od 0,6 posto u poređenju sa prošlom sedmicom.

Obična akcija Komercijalne banke je oslabila za 0,3 odsto na 2.540 dinara, i bila je najprometnija sa iznosom od oko 5,1 miliona dinara, dok je prioritetna akcija tog zajmodavca predvodila dobitnike sa rastom od preko 8,7 procenata na 870 dinara, uz simbolično trgovanje.

Alta banka (ranije Jubmes) zadržala se na nivou od 5.105 dinara, uz realizaciju od 4,2 miliona dinara, dok je Naftna industrija Srbije zaključila trgovanje s dobitkom od pola procenta, na 551 dinara, a istrgovana je za nešto manje od 1,9 miliona dinara.

Valjaonica bakra Sevojno je skliznula za 0,2 posto na 2.700 dinara, uz neveliki promet.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržišu akcija imali udeo od 45,62 odsto, pri čemu u kupovini 46,36 procenata, a u prodaji 44,89 posto.

Dinarska državna obveznica serije RSO1491, koja dospeva na naplatu u oktobru 2024. godine, ostvarila je promet u iznosu nešto većem od 277 hiljada dinara, a u kupovini su učestvovali i strain ulagači sa udelom od 50 odsto.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Komercijalna banka, Jubmes banka, Alta banka, Valjaonica bakra Sevojno
PROČITAJ I OVO
UHPA inicira smanjenje cijena ulaznica za nacionalne i parkove prirode
INICIJATIVE
UHPA inicira smanjenje cijena ulaznica za nacionalne i parkove prirode
ZAGREB - Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA) u srijedu je izvijestila da je pokrenula inicijativu za smanjenjem cijena ulaznica u nacionalne parkove i parkove prirode, poručujući kako bi dobro došlo da svi dionici turističke industrije daju doprinos kroz korekciju cijena.
Veliki interes Nijemaca za odmor u Hrvatskoj
PRETRAGA GOOGLEA
Veliki interes Nijemaca za odmor u Hrvatskoj
ZAGREB - S obzirom na to da je pandemije COVID-19 imala negativan utjecaj na sve sfere života i poslovanja, oči javnosti uprte su u najvažniji segment hrvatskog gospodarstva - turizam.
Rimljani za vikend pojeli 240 tona sladoleda
SLADOLED
Rimljani za vikend pojeli 240 tona sladoleda
RIM - Talijani su izlazak iz izolacije proslavili svojom omiljenom slasticom - sladoledom.
Nestašice hrane: Hrvatska proizvodnja nedovoljna za vlastite potrebe
HRANA
Nestašice hrane: Hrvatska proizvodnja nedovoljna za vlastite potrebe
ZAGREB - Hrvatska trenutačno za vlastite potrebe može proizvesti dovoljno samo kukuruza, pšenice, ječma i zobi te mandarina.
Portugal i Britanija razgovaraju o zračnom mostu
TURIZAM
Portugal i Britanija razgovaraju o zračnom mostu
LISABON - Portugal i Britanija razgovaraju o uspostavi zračnog koridora koji bi britanske turiste po povratku kući poštedio karantene zbog Covida 19, izjavila su dva upućena portugalska izvora.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE