GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Mali promet i negativno kretanje indeksa

Beogradska berza: Mali promet i negativno kretanje indeksa
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.06.2021 / 17:47
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD - Početak trgovačke nedelje na Beogradskoj berzi obeležio je poražavajuće mali promet i negativno kretanje indeksa.
Ukupan promet na trgovanju iznosio je jedva 2,3 miliona dinara (nepunih 19,3 hiljade evra).

Indeks BELEX 15 je neznatno skliznuo na 781,71 poen, a BELEXline je oslabio za 0,1 procenat na 1.658,79 poena.

Na listi dobitnika nije se našla ni jedna kompanija, a najtrgovanija je bila Naftna industrija Srbije s prometom iznad 0,5 miliona dinara, uz pad cene za preko 0,1 posto na 608 dinara.

Akcija saobraćajnog preduzeća Lasta se spustila za 0,1 procenat na 1.200 dinara, a isprometovana je za pola miliona dinara, dok je Fintel energija bila najveći gubuitnik s padom vrednosti akcije od 0,8 odsto na 625 dinara, uz realizaciju od nešto više od 0,4 miliona dinara.

Preferencijalna akcija Komercijalne banke je istrgovana za oko 0,2 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 1.230 dinara.

Slabo se trgovalo i na MTP tržištu, gde je najveći promet iznosio tek nešto iznad 0,3 miliona dinara, a ostvarila ga je akcija poljoprivrednog društva Irmovo Kisač po ceni od 2.400 dinara, istoj kao na prethodnoj sesiji.

Učešće stranih investitora u ukupnom prometu na tržištu akcija bilo je zanemarljivo.

Državnim obveznicama Srbije nije trgovano na Berzi.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Dunav osiguranje, Naftna industrija Srbije, Lasta, Fintel energija, Komercijalna banka
PROČITAJ I OVO
Digitalni juan veliki izazov za dolar
IZAZOVI
Digitalni juan veliki izazov za dolar
PEKING - Kina pobjeđuje SAD kada je riječ o inovacijama u internetskom novcu, postavljajući izazove statusu američkog dolara kao de facto monetarne rezerve.
Bitcoin u usponu, zaslužni Musk, Dorsey i Wood
KRIPTOVALUTE
Bitcoin u usponu, zaslužni Musk, Dorsey i Wood
NEW YORK - Turbulentni tjedan bio je i na tržištu kriptovaluta čija je tržišna kapitalizacija u utorak pala za 100 milijardi dolara u samo 24 sata.
Staničić: Na razini smo ciljanih 60 posto rekordne 2019. godine
SOLIDNO
Staničić: Na razini smo ciljanih 60 posto rekordne 2019. godine
ZAGREB - Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice rekao je u Dnevniku HRT-a, kako prema podacima eVisitora u Hrvatskoj trenutno boravi 870 tisuća turista, a najviše ih je iz Njemačke, Austrije, Češke, Slovačke i Poljske. Najposjećenije destinacije su Poreč, Rovinj, Vir, Mali Lošinj i Medulin.
Svjetska tržišta: Indeksi rastu na krilima dobrih rezultata kompanija
RAST
Svjetska tržišta: Indeksi rastu na krilima dobrih rezultata kompanija
NEW YORK - Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna porasle, pri čemu su na Wall Streetu dosegnule rekordne razine, što se ponajviše zahvaljuje boljim nego što se očekivalo poslovnim rezultatima kompanija.
Dolar ojačao prema košarici valuta drugi tjedan zaredom
FOREX
Dolar ojačao prema košarici valuta drugi tjedan zaredom
LONDON – Na svjetskim je tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta porasla i prošloga tjedna, drugoga zaredom, jer ulagači zbog širenja delta soja koronavirusa i novih restriktivnih mjera nisu skloni rizičnijim investicijama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE