GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Messer Tehnogas najtraženiji na početku nedelje

Beogradska berza: Messer Tehnogas najtraženiji na početku nedelje
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.03.2021 / 19:12
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Početak trgovačke nedelje na Beogradskoj berzi nije doneo energičniju aktivnost investitora, ali su indeksi krenuli uzlaznom putanjom neutrališući gubitke zabeležene u petak..

Ukupan promet na trgovanju iznosio je više od 7,6 miliona dinara (65,1 hiljada evra).

Indeks BELEX15 je ojačao za 0,6 odsto, na 748,58 poena, a BELEXline je zaključen u zanemarljivom plusu na 1.565,64 poena.

Najtraženija je bila akcija proizvođača i distributera tehničkih gasova Messer Tehnogasa, koja je uz rast cene od 1,1 posto, na 13.950 dinara, istrgovana za 2,2 miliona dinara.

Fintel energija je potonula za 1,5 procenata, na 640 dinara, uz promet od 0,6 miliona dinara, dok je proizvodno-montažno preduzeće Jedinstvo iz Sevojna ostvarilo trgovanje od nepunih 0,5 miliona dinara po ceni od 6.501 dinar, minimalno višoj nego u petak.

Obična akcija Komercijalne banke našla se među dobitnicima dana sa rastom vrednosti od 2,6 posto, na 3.294 dinara, uz realizaciju ispod četvrt miliona dinara, a Naftna industrija Srbije je isprometovana za 0,2 miliona dinara po prosečnoj ceni od 627 dinara, za preko 0,1 posto većoj nego poslednjeg trgovačkog dana prošle sedmice.

Drastičan pad cene registrovala je akcija poljoprivrednog društva Omoljica na MTP tržištu, za 7,2 posto na 2.320 dinara, a istrgovana je za oko 2,1 miliona dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 3,26 posto, u kupovini 2,61 procenat a u prodaji 3,91 odsto.

Dve serije državnih obveznica denominovane u evrima zabeležile su ukupan promet od 1,7 miliona dinara (oko 14,8 hiljada evra), pri čemu su istrgovane u gotovo jednakim pojedinačnim iznosima, a polovinu prometa su realizovali stra ni investitori.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Messer Tehnogas, Naftna industrija Srbije, Komercijalna banka, Jedinstvo Sevojno
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
POVEZIVANJE
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
ANKARA - Turska, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Katar potpisali su pismo namjere o uspostavi novog prometnog koridora koji bi mrežom cesta i željezničkih pruga trebao povezati Perzijski zaljev s Mediteranom.
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
PLEMENITI METALI
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
NEW YORK - Ozbiljno zaoštravanje napetosti na Bliskom istoku uzrokovalo je i bijeg prema zlatu ili plemenitim metalima, gdje je, barem za zlato, vrhunac dosegnut 12. travnja.
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
ŠANGAJ - Japanski Nikkei 225 predvodio je rast azijskih indeksa dok su tržišta u regiji rasla u svim segmentima, nakon kontinuiranog rasta Wall Streeta drugi dan zaredom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE