GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Obveznice planule, akcije podbacile

Beogradska berza: Obveznice planule, akcije podbacile
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.04.2020 / 22:16
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD - Ukupan promet na Beogradskoj berzi iznosio je danas oko 45,8 miliona dinara (389,3 hiljade evra), i u najvećoj meri je ostvaren trgovanjem državnim obveznicama Srbije, dok je trgovanje akcijama podbacilo.

Oba berzanska indeksa su zaključila dan u “crvenom”. BELEX 15 je pao za gotovo 1,2 posto na 682,64 poena, a BELEXline se spustio za nepunih 0,7 procenata na 1.505,23 poena.

Jedini dobitnik je bila kompanija Philip Morris, dok je većina akcija drugih kompanija kojima se trgovalo zabeležila gubitak vrednosti.

Akcija Naftne industrije Srbije je potonula za 2,4 odsto, na 532 dinara, a zabeležila je promet od oko 3,4 miliona dinara.

Prioritetna akcija duvanske industrije “Philip Morris” je ojačala za 1,2 procenta, na 5.953 dinara, i istrgovana je za 0,5 miliona dinara, a identičnu realizaciju imala je i obična akcija Komercijalne banke, ali uz pad cene od 3,7 posto, na 2.550 dinara.

Gornjomilanovački Metalac se zadržao na nivou od 1.803 dinara, uz trgovanje vredno neznatno ispod 0,2 miliona dinara.

Gubitnike je predvodilo Vodoprivredno društvo “Dunav” iz Bačke Palanke s padom od 14,3 procenta, na 12.000 dinara, uz zanemarljiv promet.

Akcije beogradskog preduzeća Telefonika isprometovane su na MTP tržištu za 0,4 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 12.000 dinara.

Strani investitori su danas bili prilično neaktivni u trgovanju akcijama, što ilustruje podatak da su u ukupnom prometu imali udeo od 4,0 odsto, pri čemu u prodaji 8,0 procenata a u kupovini nisu učestvovali.

Dinarska državna obveznica serije RSO20190, s rokom dospeća u julu 2025.godine, ostvarila je promet od približno 40,7 miliona dinara, uz 100-procentno učešće stranih investitora u kupovini ovih hartija.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Philip Morris, Telefonika, Aerodrom Nikola Tesla, Naftna industrija Srbije, Komercijalna banka, Messer Tehnogas
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Dominacija Končara, indeksi porasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Dominacija Končara, indeksi porasli
ZAGREB - Solidan rast indeksa i vrlo dobar promet obilježili su četvrtak na Zagrebačkoj burzi.
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
POTONUĆE
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
TOKYO - Jen je skliznuo ispod 155 u odnosu na američki dolar u četvrtak, dodirnuvši novu 34-godišnju najnižu razinu u odnosu na nastavak jačanja dolara.
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta odahnula su nakon dva uzastopna dana rasta, odražavajući kretanja na Wall Streetu uoči podataka o bruto domaćem proizvodu za prvo tromjesečje iz SAD-a koji bi trebali biti objavljeni u četvrtak.
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE