GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Oporavili se trgovanje i indeksi

Beogradska berza: Oporavili se trgovanje i indeksi
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.01.2021 / 18:50
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Življe trgovanje akcijama i rast BELEX indeksa obeležili su dan na Beogradskoj berzi.

Ukupan promet na Berzi iznosio je gotovo 127 miliona dinara (oko 1,08 miliona evra), uključujući i trgovanje državnim dužničkim hartijama.

Indeks najlikvidnijih akcija, BELEX15, skočio je za 1,2 odsto, na 741,23 poena, a BELEXline je porastao za 0,6 procenata, na 1.534,83 poena.

Najtrgovanija je bila obična akcija Komercijalne banke, koja je zabeležila promet od 1,5 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 3.000 dinara, dok je Energoprojekt holding jedini zaključio dan u padu za četvrtinu procenta, na 380 dinara, uz trgovanje vredno 1,2 miliona dinara.

Naftna industrija Srbije je ojačala za skoro 2,3 posto, na 634 dinara, uz realizaciju od oko 1,1 milion dinara, a Galenika Fitofarmacija se zadržala na cenovnom nivou od 2.550 dinara, uz promet od 1,0 milion dinara.

Akcija Aerodroma „Nikola Tesla“ je uzletela za 3,8 procenata na 1.039 dinara, našavši se na čelu liste dobitnika dana, uz neveliki promet.

Poljoprivredno preduzeće Miletić, iz Srpskog Miletića, registrovalo je rast vrednosti na MTP tržištu za četvrtinu procenta, na 4.290 dinara, uz realizaciju iznad 0,5 miliona dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 37,57 posto, u kupovini 46,30 procenata, a u prodaji 28,84 odsto.

Dinarska državna obveznica serije RSO15102 zabeležila je promet od približno 121,4 miliona dinara. Rok dospeća ove hartije je u februaru 2022. godine.

Tagovi: Beogradska berza, Poljoprivredno preduzeće Miletić, BELEX15, BELEXline, Naftna industrija Srbije, Komercijalna banka, Galenika fitofarmacija, Aerodrom Nikola Tesla
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
POVEZIVANJE
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
ANKARA - Turska, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Katar potpisali su pismo namjere o uspostavi novog prometnog koridora koji bi mrežom cesta i željezničkih pruga trebao povezati Perzijski zaljev s Mediteranom.
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
PLEMENITI METALI
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
NEW YORK - Ozbiljno zaoštravanje napetosti na Bliskom istoku uzrokovalo je i bijeg prema zlatu ili plemenitim metalima, gdje je, barem za zlato, vrhunac dosegnut 12. travnja.
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
ŠANGAJ - Japanski Nikkei 225 predvodio je rast azijskih indeksa dok su tržišta u regiji rasla u svim segmentima, nakon kontinuiranog rasta Wall Streeta drugi dan zaredom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE