GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Posustalo trgovanje akcijama, indeksi mešoviti

Beogradska berza: Posustalo trgovanje akcijama, indeksi mešoviti
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.01.2020 / 18:47
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Trgovanje akcijama na Beogradskoj berzi je posustalo danas, državne obveznice Srbije su, uobičajeno, ostvarile visok promet, a BELEX indeksi su zaključeni sa mešovitim rezultatima.

Ukupan promet na Berzi iznosio je 252,7 miliona dinara (2,1 miliona evra).

Indeks BELEX 15 je blago skliznuo na 805,99 poena, dok je BELEXlajn minimalno ojačao do nivoa od 1.731,24 poena.

Na trgovanju je dominirala prioritetna akcija duvanske industrije „Philip Morris" sa prometom od 1,7 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 5.207 dinara.

Naftna industrija Srbije je oslabila za pola procenta na 755 dinara, uz trgovanje vredno 0,5 miliona dinara, dok je valjaonica aluminijuma Impol Seval iz Sevojna zabeležila rast vrednosti od 0,5 odsto na 3.500 dinara, uz realizaciju u iznosu od skoro 0,4 miliona dinara.

Proizvođač i distributer tehničkih gasova „Messer Tehnogas" se zadržao na cenovnom nivou od 14.006 dinara i isprometovan je za 0,2 miliona dinara, a identičan promet je imala i „Fintel energija" po ceni od 650 dinara, istoj kao na prethodnom trgovanju.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 5,22 procenta, pri čemu u kupovini 10,44 posto a u prodaji nisu učestvovali.

Dve serije obveznica Republike Srbije, jedna dinarska i druga denominovana u evrima, zabeležile su zajedno promet od 248,2 miliona dinara, pri čemu je serija RSO19183 denominovana u evrima, koja dospeva u januaru 2029. godine, istrgovana za 133,7 miliona dinara (oko 1,14 miliona evra).

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Naftna industrija Srbije, Aerodrom Nikola Tesla, Philip Morris, Messer Tehnogas
PROČITAJ I OVO
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
PRESUDA
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
NEW YORK - Bivši glavni izvršni direktor FTX-a, Sam “SBF” Bankman-Fried odslužit će 25 godina zatvora nakon izricanja presude na federalnom sudu.
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
ZAGREB - Kraj skraćenog trgovinskog tjedna donio je pad indeksa Zagrebačke burze uz skok prometa.
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
CESTARINE
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
BEOGRAD - U Vladi Srbije potpisan je Memorandum o integraciji sustava za elektroničku naplatu cestarine između Srbije i Bosne i Hercegovine, a do lipnja se očekuje primjena sličnih sporazuma s Hrvatskom, Crnom Gorom i Grčkom, objavio je u četvrtak srbijanski ministar građevinarstva, prometa i infrastrukture Goran Vesić.
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
OPTIMIZAM
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
NEW YORK - Izvršni direktor BlackRocka Larry Fink bio je "ugodno iznenađen" učinkom promptnog Bitcoin (BTC) burzovnog fonda (ETF) svoje tvrtke i ponovio je da je "vrlo optimističan" u pogledu dugoročne održivosti Bitcoina.
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
NAJAVE
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
ZAGREB - Šahovski velikan Gari Kasparov nije u Hrvatskoj samo zbog odmora, iako ovdje ima kuću.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE