GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Prigušeno trgovanje, indeksi u crvenom

Beogradska berza: Prigušeno trgovanje, indeksi u crvenom
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.01.2021 / 17:19
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Prigušeno trgovanje i negativno kretanje BELEX indeksa obeležili su dan na domaćem tržištu akcija.

Ukupan promet na Beogradskoj berzi iznosio je 8,8 miliona dinara (nešto manje od 75 hiljada evra).

Oba indeksa su oslabila za po 0,1 procenat. BELEX15 je zaključen na nivou od 731,56 poena, a BELEXline na 1.525,26 poena.

Na Open Marketu je najtrgovanija bila akcija Galenike Fitofarmacije sa iznosom od oko 2,5 miliona dinara, po nepromenjenoj ceni od 2.550 dinara, dok je gornjomilanovački Metalac zabeležio promet od približno 1,0 milion dinara uz pad cene od 1,5 posto, na 1.920 dinara.

Obična akcija Komercijalne banke se zadržala na nivou od 3.000 dinara, uz realizaciju u iznosu od 0,1 milion dinara, dok je preferencijalna akcija ovog zajmodavca izgubila 1,9 odsto vrednosti, zaključivši trgovanje na 930 dinara uz neveliki promet.

Naftna industrija Srbije je ojačala za trećinu procenta na 619 dinara, uz zanemarljivu realizaciju.

Na MTP tržištu je akcija poljoprivrednog preduzeća Omoljica isprometovana za 4,9 miliona dinara po ceni od 1.501 dinara, neznatno većoj nego na prethodnoj trgovinskoj sesiji.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od od 8,68 odsto, u kupovini 9,15 procenata a u prodaji 8,20 posto.

Državnim dužničkim hartijama nije trgovano na Berzi.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Galenika Fitofarmacija, Naftna industrija Srbije, Impol Seval, Komercijalna banka, Metalac
PROČITAJ I OVO
Beogradska berza: Pao promet na početku nedelje
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Pao promet na početku nedelje
BEOGRAD – Promet na domaćem tržištu akcija drastično je pao je prvog trgovačkog dana u nedelji u odnosu na petak, a BELEX indeksi su registrovali mešovito kretanje.
Citi: Bitcoin je na prekretnici
ANALITIČARI
Citi: Bitcoin je na prekretnici
NEW YORK - Analitičari Citigroupa smatraju da je najpopularnija kriptvaluta bitcoin na prekretnici te da bi jednog dana mogla postati jedna od valuta za međunarodnu trgovinu.
Slovačka od Rusije kupuje dva milijuna doza Sputnjika V
CJEPIVO
Slovačka od Rusije kupuje dva milijuna doza Sputnjika V
BRATISLAVA - Slovačka kupuje dva milijuna doza ruskog cjepiva Sputnjika V i očekuje da će polovica stići ovaj i sljedeći mjesec, dok nastoji ubrzati cijepljenje uslijed povećanja broja zaraženih i umrlih od covida-19, rekao je premijer u ponedjeljak.
Zagrebačka burza: Slab promet i stagnacija indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Slab promet i stagnacija indeksa
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u ponedjeljak su indeksi stagnirali uz različite predznake i skroman promet, jer nakon završetka sezone objava poslovnih rezultata kompanija investitori nemaju novih smjernica iz poslovnog sektora.
Dolar u blagom plusu prema košarici valuta
FOREX
Dolar u blagom plusu prema košarici valuta
LONDON - Dolar je u ponedjeljak blago ojačao prema najvažnijim svjetskim valutama na svjetskim tržištima, uz stabilizaciju valuta koje investitori percipiraju rizičnijima, uslijed smirivanja situacije na tržištima obveznica.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE