GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Prioritetna akcija Komercijalne banke skočila gotovo 30%

Beogradska berza: Prioritetna akcija Komercijalne banke skočila gotovo 30%
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.07.2020 / 19:13
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD - Većina akcija kojima se danas trgovalo na Beogradskoj berzi zabeležila je rast ali su imale slabiju realizaciju nego u utorak, dok su berzanski indeksi dodatno napredovali.

Ukupan promet na Berzi iznosio je oko 26,4 miliona dinara (224,3 hiljade evra), pošto je trgovano dužničkim hartijama Republike Srbije.

Oba indeksa su ojačala za po pola procenta, pa je BELEX15 zaključen na nivou od 670,26 poena, a BELEXline na 1.486,30 poena.

U fokusu investitora je bila prioritetna akcija Komercijalne banke, čija je cena uzletela za 28,8 procenata, na 800 dinara, a ujedno je bila i najtrgovanija sa iznosom iznad 0,6 miliona dinara. Obična akcija ove bankarske kuće je takođe porasla, i to za 2,1 odsto na 2.400 dinara, uz zanemarljivo trgovanje.

Naftna industrija Srbije se zadržala na nivou od 548 dinara, uz promet od 0,5 miliona dinara, dok je prioritetna akcija duvanske industrije Philip Morris jedina zabeležila pad, za 1,3 posto na 5.900 dinara, a isprometovana je za 0,3 miliona dinara.

Dunav osiguranje je završilo trgovački dan s rastom vrednosti za 3,3 procenta, na 3.100 dinara, uz realizaciju od 0,2 miliona dinara, a Galenika Fitofarmacija je ojačala za 2,8 odsto, na 2.550 dinara, uz promet od oko 0,1 milion dinara.

Solidno trgovanje na MTP tržištu imalo je AMS Osiguranje u vrednosti 0,4 miliona dinara, uz skok cene od 17,6 procenata na 1.200 dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 55,68 posto, u kupovini 65,92 procenta, a u prodaji 45,44 odsto.

Državna obveznica serije RSO19185, denominovana u evrima, ostvarila je promet od 24,2 miliona dinara (205,8 hiljada evra). Rok dospeća ove hartije je u januaru 2024.godine.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Komercijalna banka, Dunav osiguranje, Naftna industrija Srbije, Philip Morris
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Indeksi pali, promet smanjen
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi pali, promet smanjen
ZAGREB - Dan uoči parlamentarnih izbora, slabašna trgovina na Zagrebačkoj burzi.
Lagarde: ECB uskoro reže kamate; nafta je najveći rizik u ovom trenutku
MONETARNA POLITIKA
Lagarde: ECB uskoro reže kamate; nafta je najveći rizik u ovom trenutku
FRANKFURT - Predsjednica Europske središnje banke Christine Lagarde rekla je u utorak da je središnja banka odlučna smanjiti kamatne stope u kratkom roku, podložno bilo kakvim većim šokovima.
Citi: Cijene zlata skaču na 3.000 dolara
OPTIMIZAM
Citi: Cijene zlata skaču na 3.000 dolara
NEW YORK - Cijene zlata nastavile su se kretati blizu rekordno visokih razina nakon što su se rasplamsale napetosti na Bliskom istoku, što je povećalo privlačnost poluga kao sigurnog utočišta.
Ovo je radno vrijeme trgovina i šoping centara na dan izbora
TRGOVINA
Ovo je radno vrijeme trgovina i šoping centara na dan izbora
ZAGREB - Datum parlamentarnih izbora se približio. Pogledajte koje će trgovine i šoping-centri raditi tijekom izbornog dana.
CVC Capital Partners priprema IPO
JAVNA PONUDA
CVC Capital Partners priprema IPO
LONDON - CVC Capital Partners, moćni luksemburški fond koji upravlja imovinom vrijednom 186 milijardi eura kroz niz investicijskih strategija, namjerava prikupiti više od 1,25 milijardi eura u inicijalnoj javnoj ponudi na amsterdamskoj burzi i ciljat će na procjenu između 13 i 15 milijardi eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE