GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Skok Komercijalne banke i indeksa

Beogradska berza: Skok Komercijalne banke i indeksa
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.02.2020 / 19:04
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Poslednji trgovački dan u nedelji na Beogradskoj berzi obeležio je skok akcije Komercijalne banke i BELEX indeksa, a na trgovanju je dominirala Naftna industrija Srbije, koja je odnela polovinu pormeta.

Ukupan promet na tržištu akcija iznosio je 13,3 miliona dinara (112,9 hiljada evra).

Indeks BELEX 15 je neutralisao jučerašnji pad uzletevši za 2,0 procenta na 812,86 poena, tako da na nedeljnom nivou beleži dobitak od skoro 0,6 posto, dok je BELEXline porastao za pola procenta na 1.752,38 poena, a u odnosu na prošlu sedmicu je ojačao za 1,1 odsto.

Naftna industrija Srbije je bila najtrgovanija akcija sa prometom od oko 6,6 miliona dinara, uz rast cene od 0,1 posto na 749 dinara.

Na čelu liste dobitnika dana bila je obična akcija Komercijalne banke, čija je vrednost skočila za 10 procenata na 3.244 dinara, uz realizaciju od 1,6 miliona dinara, a dobitak od 0,5 odsto registrovala je i akcija Messer Tehnogasa, koja je zaključena na nivou od 14.569 dinara uz promet od 0,8 miliona dinara.

Prioritetna akcija duvanske industrije „Philip Morris" je nastavila snažan rast drugi dan uzastopno, ojačavši za gotovo 1,3 posto na 5.800 dinara, uz trgovanje vredno 0,3 miliona dinara, dok je Globos osiguranje isprometovano za nepunih 0,1 milion dinara, uz rast vrednosti akcije za oko četvrtinu procenta na 436 dinara.

Na MTP tržištu je odričan promet, od skoro 3,3 miliona dinara, imalo preduzeće Termika-Beograd, po ceni od 4.596 dinara, za 7,1 odsto nižoj nego na prethodnom trgovanju.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 16,82 odsto, pri čemu u kupovini 14,92 posto a u prodaji 18,72 procenta.

Državnim dužničkim hartijama danas nije trgovano.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Komercijalna banka, Globos osiguranje, Aerodrom Nikola Tesla, Naftna industrija Srbije, Messer Tehnogas, Philip Morris
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEGATIVNI NIZ
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEW YORK - Indeksi S&P 500 i Nasdaq Composite u petak su pali šesti put zaredom, na putu za svoje najduže gubitničke nizove u više od godinu dana.
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
POTONUĆE
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
ŠANGAJ - Tajvanski ponderirani indeks predvodio je gubitke u Aziji u petak, pavši za 3,44% jer je većina glavnih tržišta u regiji pala zbog eskalacije napetosti na Bliskom istoku.
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE