GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Skroman oporavak indeksa i trgovanja

Beogradska berza: Skroman oporavak indeksa i trgovanja
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.05.2020 / 22:35
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD - Raspoloženje investitora na domaćem tržištu akcija danas se malo popravilo, budući da je trgovanje bilo nešto življe nego u ponedeljak, a zaustavljen je i pad berzanskih indeksa.

Ukupan promet na tgovanju iznosio je 17,9 miliona dinara (152,3 hiljade evra).

Indeks BELEX 15 je zaključio dan sa zanemarljivim dobitkom, na 669,21 poena, a BELEXline je porastao za 0,1 posto na 1.484,60 poena.

Naftna industrija Srbije je ponovo preuzela poziciju najtrgovanije akcije sa prometom od 6,7 miliona dinara, uz porast cene od 0,8 odsto na 590 dinara.

Vranjski proizvođač grejnih tela i štednjaka, Alfa plam, ojačao je za petinu procenta na 24.843 dinara, a ostvario je trgovanje vredno 4,3 miliona dinara, dok se proizvođač i dustributer tehničkih gasova, Messer Tehnogas, zadržao na nivou od 12.900 dinara, uz promet od približno 4,0 miliona dinara.

Obična akcija Komercijalne banke je napredovala za 0,1 procenat, zaključivši trgovanje na 2.303 dinara uz realizaciju od 1,3 miliona dinara, dok je prioritetna akcija te bankarske kuće predvodila dobitnike sa skokom cene od 8,4 posto na 748 dinara, a isprometovana je za 0,1 milion.

Akcija aerodroma “Nikola Tesla” se našla među malobrojnim gubitnicima, spustivši se za oko 0,8 procenata na nivo od 900 dinara, a zabeležila je promet u iznosu 1,2 miliona dinara.

Najveći pad je imala prioritetna akcija duvanske industrije “Philip Morris”, od gotovo 5,0 procenata na 6.078 dinara, uz slabu realizaciju.

Strani investitori su u ukupnom prometi na tržištu akcija imali udeo od 8,51 odsto, pri čemu u kupovini 7,42 procenta a u prodaji 9,60 posto.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Alfa Plam, Naftna industrija Srbije, Messer Tehnogas, Komercijalna banka, Aerodrom Nikola Tesla
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 na novom rekordu, zaključio najbolji prvi kvartal od 2019.
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 na novom rekordu, zaključio najbolji prvi kvartal od 2019.
NEW YORK - Indeks S&P 500 porastao je u četvrtak i zaključio svoje najbolje rezultate u prvom tromjesečju u pet godina.
MicroStrategy potonuo 14%, evo zašto
POTONUĆE
MicroStrategy potonuo 14%, evo zašto
NEW YORK - Kerrisdale Capital je shortao MicroStrategy dionica i duga bitcoin.
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
PRESUDA
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
NEW YORK - Bivši glavni izvršni direktor FTX-a, Sam “SBF” Bankman-Fried odslužit će 25 godina zatvora nakon izricanja presude na federalnom sudu.
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
ZAGREB - Kraj skraćenog trgovinskog tjedna donio je pad indeksa Zagrebačke burze uz skok prometa.
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
CESTARINE
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
BEOGRAD - U Vladi Srbije potpisan je Memorandum o integraciji sustava za elektroničku naplatu cestarine između Srbije i Bosne i Hercegovine, a do lipnja se očekuje primjena sličnih sporazuma s Hrvatskom, Crnom Gorom i Grčkom, objavio je u četvrtak srbijanski ministar građevinarstva, prometa i infrastrukture Goran Vesić.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE