GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Slab početak trgovačke nedelje

Beogradska berza: Slab početak trgovačke nedelje
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.12.2020 / 17:27
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Neveliki promet i zanemarljiva negativna korekcija oba berzanska indeksa obeležila je početak trgovačke nedelje na BELEX-u.

Ukupan promet na berzi iznosio je 11,9 miliona dinara (101,3 hiljade evra), u kojem dominantan udeo imaju državne dužničke hartije.

Indeks najlikvidnijih akcija, BELEX15, zaključen je na približno istom nivou kao u petak, na 715,26 poena, a BELEXlajn se spustio na 1.520,53 poena.

Investiciona aktivnost na Open Marketu je podbacila, imajući u vidu da nijedna akcija nije zabelezila sedmocifren promet.

Najtrgovanija je bila preferencijalna akcija duvanske industrije „Philip Morris“ sa prometom od 0,7 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 6.400 dinara.

Jedini dobitik je bio Aerodrom „Nikola Tesla“ čija je akcija ojačala za 0,1 procenat, na 906, dinara uz realizaciju od blizu 0,2 miliona dinara, dok se na listi gubitnika našlo samo proizvodno-montažno preduzeće Jedinstvo iz Sevojna s padom od 1,0 posto, na 6.825 dinara, uz promet u iznosu nešto većem od 0,1 milion dinara.

Naftna industrija Srbije se zadržala na nivou od 599 dinara, a ostvarila je trgovanje od 0,1 milion dinara.

Na MTP tržištu je akcija društva Poljoprivredna proizvodnja Miletić, iz Srpskog Miletića, isprometovana za 2,3 miliona dinara po ceni od 4.000 dinara, istoj kao u petak.

Strani investitori su bili pasivni na tržištu akcija, pri čemu su u ukupnom prometu učestvovali sa mizernih 1,0 odsto, uz zanemarljiv udeo i u kupovini i u prodaji

Dve serije državnih obveznica denominovanih u evrima istrgovane su zajedno za 7,9 miliona dinara (67,6 hiljada evra). Gro tog prometa, tačnije 7,6 miliona dinara (64,6 hiljada evra) odnela je serija RSO20191 s rokom dospeća u januaru 2040.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Aerodrom Nikola Tesla, Naftna industrija Srbije, Komercijalna banka, Philip Morris, Jedinstvo Sevojno
PROČITAJ I OVO
Bloomberg: Rusiju dijele sati od tehničkog bankrota
SERVISIRANJE DUGA
Bloomberg: Rusiju dijele sati od tehničkog bankrota
NEW YORK - Rusija je samo nekoliko sati udaljena od tehničkog bankrota zbog sankcija koje joj je uveo Zapad jer u nedjelju istječe grace period za plaćanje oko 100 milijuna dolara vanjskog duga, objavio je Bloomberg.
Uvoz turističkih radnika u raljama birokracije: Nikako do radnih dozvola
NEOZBILJNO
Uvoz turističkih radnika u raljama birokracije: Nikako do radnih dozvola
RIJEKA - Koliko je ove godine teško doći do radnika koji će odraditi sezonu, iz prve ruke znaju sami ugostitelji, hotelijeri i ostali vlasnici turističkih firmi.
Britanija, SAD, Kanada i Japan zabranjuju uvoz zlata iz Rusije
SANKCIJE
Britanija, SAD, Kanada i Japan zabranjuju uvoz zlata iz Rusije
LONDON - Velika Britanija, Sjedinjene Države, Kanada i Japan zabranit će uvoz zlata iz Rusije kao dio novih sankcija nametnutih zbog ruske invazije na Ukrajinu, objavio je u nedjelju Downing Street, prvog dana samita G7 u Njemačkoj.
Jedan pozitivan signal govori da je najgore za bitcoin ipak prošlost
SIGNALI
Jedan pozitivan signal govori da je najgore za bitcoin ipak prošlost
NEW YORK - Kripto tržište prolazi kroz povijesni nalet volatilnosti, ali trgovci opcijama vide pozitivne znakove nakon gužve i kontroverzi koje su zahvatile zajmodavce digitalne imovine i druge igrače u sektoru.
Ogroman pad količine energije korištene za rudarenje kriptovaluta
NEISPLATIVO
Ogroman pad količine energije korištene za rudarenje kriptovaluta
ZAGREB - Rudarenje kriptovaluta posljednjih mjeseci postaje sve manje isplativo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE