GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Slab početak trgovačke nedelje

Beogradska berza: Slab početak trgovačke nedelje
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.03.2021 / 17:39
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Mali promet i stagnacija BELEX indeksa obeležili su prvi trgovački dan u nedelji na Beogradskoj berzi.

Ukupan promet na trgovanju, uključujući i iznos trgovanja državnim obveznicama, iznosio je ispod 10,4 miliona dinara (88 hiljada evra).

Indeks najlikvidnijih akcija BELEX15 registrovao je blagi uspon na 758,49 poena, dok je BELEXlajn ostao na nivou od 1.591,47 poena.

Naftna industrija Srbije je nedelju započela s rastom vrednosti akcije od 0,8 procenata na 620 dinara, a ujedno je bila i najtrgovanija na Regulisanom tržištu sa iznosom od 2,7 miliona dinara.

Gornjomilanovački Metalac se zadržao na ceni od 1.850 dinara i zabeležio promet od 2,3 miliona dinara, dok je Fintel energija oslabila za 1,5 posto na 657 dinara, uz realizaciju nešto manju od 0,4 miliona dinara.

Na MTP tržištu je nastavljena dominacija poljoprivrednog društva Omoljica na trgovanju, s prometom od preko 2,8 miliona dinara, ali uz pad cene od 1,8 procenata na 2.550 dinara u odnosu na nivo na zatvaranju u petak.

Učinak ostalih kompanija kojima se danas trgovalo bio je slab.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 12,19 posto, u kupovini 1,0 procenat, a u prodaji 23,38 odsto.

Pet serija državnih obveznica Srbije denominovanih u evrima istrgovano je zajedno za 1,0 milion dinara (8,9 hiljada evra), uz učešće stranih investitora od 50 posto u ukupnom prometu .

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Fintel Energija, Naftna industrija Srbije, Metalac, poljoprivredno društvo Omoljica
PROČITAJ I OVO
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
PRESUDA
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
NEW YORK - Bivši glavni izvršni direktor FTX-a, Sam “SBF” Bankman-Fried odslužit će 25 godina zatvora nakon izricanja presude na federalnom sudu.
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
ZAGREB - Kraj skraćenog trgovinskog tjedna donio je pad indeksa Zagrebačke burze uz skok prometa.
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
CESTARINE
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
BEOGRAD - U Vladi Srbije potpisan je Memorandum o integraciji sustava za elektroničku naplatu cestarine između Srbije i Bosne i Hercegovine, a do lipnja se očekuje primjena sličnih sporazuma s Hrvatskom, Crnom Gorom i Grčkom, objavio je u četvrtak srbijanski ministar građevinarstva, prometa i infrastrukture Goran Vesić.
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
OPTIMIZAM
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
NEW YORK - Izvršni direktor BlackRocka Larry Fink bio je "ugodno iznenađen" učinkom promptnog Bitcoin (BTC) burzovnog fonda (ETF) svoje tvrtke i ponovio je da je "vrlo optimističan" u pogledu dugoročne održivosti Bitcoina.
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
NAJAVE
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
ZAGREB - Šahovski velikan Gari Kasparov nije u Hrvatskoj samo zbog odmora, iako ovdje ima kuću.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE