GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Splasnuo promet, indeksi u crvenom

Beogradska berza: Splasnuo promet, indeksi u crvenom
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.05.2021 / 19:08
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Promet na Beogradskoj berzi opao je danas na 23,2 miliona dinara (197,6 hiljada evra), a indeksi su zaključeni na negativnoj teritoriji.

BELEX15 je potonuo za pola procenta na 758,45 poena, a BELEXline za 0,3 posto, na 1.630,95 poena.

„Dunav osiguranje“ je bilo najtrgovanija akcija na Open Marketu s iznosom od skoro 1,1 milion dinara uz blagi porast cene za 0,1 odsto, na 3.610 dinara, dok je Metalac iz Gornjeg Milanovca zabeležio zanemarljivu negativnu korekciju na 1.869 dinara, uz promet od pola miliona dinara.

Akcija saobraćajnog preduzeća Lasta je napredovala do nivoa od 1.200 dinara, a isprometovana je za 0,4 miliona dinara.

Prioritetna akcija Komercijalne banke je skočila za 2,3 procenta, na 1.200 dinara, uz realizaciju nešto manju od 0,3 miliona dinara, a nasuprot tome, obična akcija tog zajmodavca je zaključena u padu od čak 2,8 odsto, na 3.325 dinara, a isprometovana je za 0,1 milion dinara.

Proizvođačc i distributer tehničkih gasova Messer Tehnogas je ostvario trgovanje u vrednosti od 0,1 miliona dinara po ceni 14.012 dinara, za trećinu procenta boljoj nego na prethodnoj sesiji.

Preduzeće za promet i proizvodnju hemijske i tehničke robe, Tehnohemija Beograd, dominiralo je MTP tržištu s prometom od 15 miliona dinara, ali uz oštar pad cene od preko 16,6 odsto, na 250 dinara.

Kompanija AMS osiguranje je uzletela za približno 7,3 procenta na 1.401 dinar, a istrgovana je za 4,2 miliona dinara, dok je poljoprivredno društvo Irmovo Kisač zaključilo dan s dobitkom od 0,1 posto, na 2.302 dinara, uz realizaciju u iznosu od preko 0,8 miliona dinara.

Strani investitori gotovo da se nisu uključivali u današnje trgovanje.

Državnim obveznicama Srbije nije trgovano na Berzi.

Tagovi: Beogradska berza, Tehnohemija, BELEX15, BELEXline, Dunav osiguranje, Messer Tehnogas, Komercijalna banka, Philip Morris, Naftna industrija Srbije, Lasta
PROČITAJ I OVO
Novi rekord cijena zlata
ZLATO
Novi rekord cijena zlata
LONDON - Cijene zlata dosegnule su rekordno visoku razinu u četvrtak i zabilježile svoj najbolji mjesec u više od tri godine, potaknute očekivanjima smanjenja kamatnih stopa u SAD-u i snažnom potražnjom u sigurnom utočištu.
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
PAD
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
BEOGRAD - Mleko kao jedan od osnovnih prehrambenih proizvoda u Srbiji postaje sve deficitarniji, što pokazuje i podatak da je proizvodnja mleka u četvrtom tromesečju 2023. u odnosu na isti period prethodne godine opala za 20 odsto.
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
VELIKE KUPNJE
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
NEW YORK - Devet novih promptnih Bitcoin fondova kojima se trguje na burzi akumuliralo je više od 500 000 Bitcoina od pokretanja u siječnju, a njihova imovina sada čini 2,54% trenutne cirkulirajuće ponude.
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
LUKSUZ
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
RIM - Rezervacije za novi talijanski vlak "La Dolce Vita Orient Express" otvaraju se u utorak.
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
RAST
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
TOKYO - Japanske i kineske dionice porasle su u petak, dok je većina tržišta u azijsko-pacifičkoj regiji zatvorena zbog državnih praznika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE