GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Trgovanje umereno, indeksi u plusu četvrti dan zaredom

Beogradska berza: Trgovanje umereno, indeksi u plusu četvrti dan zaredom
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.03.2021 / 19:53
Autor: SEEbiz
BEOGRAD – Umerena investiciona aktivnost i pozitivno kretanje indeksa, četvrti dan zaredom, obeležili su trgovačku sesiju na Beogradskoj berzi u četvrtak.

Ukupan promet na Berzi iznosio je oko 29,5 miliona dinara (250,7 hiljada evra).

Indeks BELEX15 je povećao vrednost za petinu procenta, na 760,35 poena, dok je BELEXline mirovao na nivou od 1.596,65 poena.

Ubedljivo najtrgovanija akcija je bila Naftna industrija Srbije, sa udelom iznad 60 posto u ukupnom prometu. Ova hartija je isprometovana za približno 18,7 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 613 dinara.

Proizvođač i distributer tehničkih gasova Messer Tehnogas je napredovao za 0,1 procenat, na 14.500 dinara, uz realizaciju od 1,6 miliona dinara, dok je „Dunav osiguranje“ oslabilo za pola procenta, na 3.880 dinara, a istrgovano je u iznosu od preko 0,8 miliona dinara.

Alta banka je zaključila trgovanje u „crvenom“, skliznuvši za 0,2 odsto na 4.351 dinar, uz promet od 0,4 miliona dinara, dok se obična akcija Komercijalne banke našla na čelu liste dobitnika dana s rastom vrednosti od 0,9 procenata, na 3.280 dinara, uz učinak u iznosu ispod 0,2 miliona dinara.

Poljoprivredno društvo Omoljica je palo na MTP tržištu za 2,0 procenta, na 2.500 dinara, a istrgovano je za 1,2 miliona dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 57,29 posto, u kupovini 38,13 procenata, a u prodaji 76,45 odsto.

Pet serija državnih obveznica denominovanih u evrima ostvarilo je ukupan promet od 5,36 miliona dinara (45,6 hiljada evra), u kojem su strani investitori imali udeo od 50 posto.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Dunav osiguranje, Messer Tehnogas, Komercijalna banka, Alta banka, Naftna industrija Srbije
PROČITAJ I OVO
Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u brašnu porijeklom iz Litve
BRAŠNO
Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u brašnu porijeklom iz Litve
SARAJEVO - Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (EU RASFF) obaviještena da je na tržište Bosne i Hercegovine isporučeno raženo brašno u kojemu je utvrđeno prekoračenje maksimalno dopuštene količine ohratoksina A.
Bitcoin mreža dovršila četvrti halving. Što slijedi?
HALVING
Bitcoin mreža dovršila četvrti halving. Što slijedi?
NEW YORK - Samo prepolovljenje ne bi trebalo kratkoročno utjecati na cijenu bitcoina, ali mnogi ulagači očekuju velike dobitke u nadolazećim mjesecima.
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEGATIVNI NIZ
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEW YORK - Indeksi S&P 500 i Nasdaq Composite u petak su pali šesti put zaredom, na putu za svoje najduže gubitničke nizove u više od godinu dana.
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE