GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Uspavano trgovanje, indeksi mešoviti

Beogradska berza: Uspavano trgovanje, indeksi mešoviti
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.05.2020 / 21:47
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD - Prvi trgovački dan u nedelji na Beogradskoj berzi obeležila je usporena trgovinska aktivnost i mešovito kretanje indeksa.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 10,6 miliona dinara (90,2 hiljade evra).

Indeks najlikvidnijih akcija, BELEX15, registrovao je dobitak od približno 0,8 odsto i zaključio dan na nivou od 672,19 poena, dok je BELEXline oslabio za skoro 0,3 procenta na 1.472,08 poena.

U fokusu investitora je bila Komercijalna banka, čija je obična akcija ojačala za 2,2 posto na 2.300 dinara, uz promet iznad 9,5 miliona dinara, dok se preferencijalna akcija te banke našla na čelu liste gubitnika s padom cene od 29,8 odsto na 611 dinara, uz realizaciju od 0,1 milion dinara.

Naftna industrija Srbije je sklizula za trećinu procenta na 573 dinara, a istrgovana je u iznosu od 0,4 miliona dinara, dok je saobraćajno preduzeće Lasta predvodilo dobitnike ojačavši za oko 2,4 posto na 563 dinara, uz promet neznatno manji od 0,1 milion dinara.

Akcija ”Dunav osiguranja” je završila dan u minusu od 8,8 procenata, na 3.010 dinara, uz neveliko trgovanje.

Preduzeće “Putevi” iz Užica ostvarilo je na MTP tržištu promet vredan 0,4 miliona dinara, uz pad cene od 8,0 procenata, na 115 dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 40,12 odsto, pri čemu u kupovini 65,78 procenata a u prodaji 14,47 posto.

Na Berzi nije trgovano državnim dužničkim hartijama.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Aerodrom Nikola Tesla, Metalac, Naftna industrija Srbije, Komercijalna banka, Lasta, Dunav osiguranje
PROČITAJ I OVO
Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u brašnu porijeklom iz Litve
BRAŠNO
Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u brašnu porijeklom iz Litve
SARAJEVO - Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (EU RASFF) obaviještena da je na tržište Bosne i Hercegovine isporučeno raženo brašno u kojemu je utvrđeno prekoračenje maksimalno dopuštene količine ohratoksina A.
Bitcoin mreža dovršila četvrti halving. Što slijedi?
HALVING
Bitcoin mreža dovršila četvrti halving. Što slijedi?
NEW YORK - Samo prepolovljenje ne bi trebalo kratkoročno utjecati na cijenu bitcoina, ali mnogi ulagači očekuju velike dobitke u nadolazećim mjesecima.
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEGATIVNI NIZ
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEW YORK - Indeksi S&P 500 i Nasdaq Composite u petak su pali šesti put zaredom, na putu za svoje najduže gubitničke nizove u više od godinu dana.
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE