GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Uzleteli promet i indeksi na kraju nedelje

Beogradska berza: Uzleteli promet i indeksi na kraju nedelje
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.09.2021 / 18:36
Autor: SEEbiz
BEOGRAD – Trgovanje državnim obveznicama Srbije vinulo je danas ukupan promet na Beogradskoj berzi na zavidnih skoro 1,25 milijardi dinara (10,6 miliona evra), a snažan rast su zabeležila i oba indeksa.

BELEX 15 je skočio za 0,8 posto na 809,63 poena, tako da se zadržao na pozitivnoj teritoriji na nedeljnom nivou s dobitkom od 0,1 odsto, a BELEXline je ojačao za preko pola procenta na 1.713,92 poena, pri čemu je u odnosu na prošlu sedmicu u plusu za 0,3 posto.

Dominacija Komercijalne banke na trgovanju tokom većeg dela ove nedelje, nastavljena je i danas. Preferencijalna akcija te banke istrgovana je za oko 8,8 miliona dinara uz pad cene za 0,3 odsto na 2.000 dinara, dok je njena obična akcija povećala vrednost za 2,7 procenata na 3.799 dinara, a ostvarila je promet od približno 0,4 miliona dinara.

Proizvođač i distributr tehničkih gasova Messer Tehnogas se s rastom cene od 2,9 posto na 16.978 dinara našao na čelu liste dobitnika dana, uz realizaciju od 1,5 miliona dinara, dok je „Dunav osiguranje“ isprometovano za 0,1 milion dinara po nepromenjenoj ceni od 3.600 dinara.

Na MTP tržištu su najveći učinak imale akcije preduzeća za poljoprivrednu proizvodnju „Vojvodina“ iz Sombora u iznosu neznatno manjem od 0,6 miliona dinara, po ceni od 2.700 dinara, istoj kao na prethodnom trgovanju.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 2,52 posto, u kupovini 5,03 procenta, a u prodaji nisu učestvovali.

Dinarska obveznica serije RSO18174, s rokom dospeća u februaru 2028. godine, ostvarila je trgovanje vredno 1,23 milijarde dinara.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Messer Tehnogas, Komercijalna banka, Dunav osiguranje
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Dominacija Končara, indeksi porasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Dominacija Končara, indeksi porasli
ZAGREB - Solidan rast indeksa i vrlo dobar promet obilježili su četvrtak na Zagrebačkoj burzi.
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
POTONUĆE
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
TOKYO - Jen je skliznuo ispod 155 u odnosu na američki dolar u četvrtak, dodirnuvši novu 34-godišnju najnižu razinu u odnosu na nastavak jačanja dolara.
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta odahnula su nakon dva uzastopna dana rasta, odražavajući kretanja na Wall Streetu uoči podataka o bruto domaćem proizvodu za prvo tromjesečje iz SAD-a koji bi trebali biti objavljeni u četvrtak.
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE